29 / 04 / 2024

Bereket Enerji fotovoltaik panel üretimi için yatırım kararı aldı!

Bereket Enerji fotovoltaik panel üretimi için yatırım kararı aldı!

Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üreten Bereket Enerji, HES, JES, çöp gaz ve RES’lerden sonra güneş enerji santrallerinde kullanılacak fotovoltaik panel üretimi için yatırım kararı aldı...




Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretmeye 1995 yılında başlayan ve serbest tüketicilerin hizmetine sunan Bereket Enerji, HES, JES, çöp gaz ve RES’lerden sonra güneş enerji santrallerinde kullanılacak fotovoltaik panel üretimi için yatırım kararı aldı. Toplam başlangıç kapasitesi 150 MWp/yıl olarak planlanan tesisin, şirketin merkezinin de yer aldığı Denizli’de kurulacak olduğunun bilgisini veren Bereket Enerji Üretim Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, “Tesiste fotovoltaik panellerin üretileceği montaj hatlarının üretimi ve kurulumu için Almanya’nın önde gelen firması Schmidile ile anlaşma yaptık. Toplamda kurulacak olan üç hattan ilkini 2014 yılı ilk çeyreğinde, diğer iki hattı da altışar ay arayla devreye alarak bu yatırımı tamamlamayı planlıyoruz. Tesiste üretilecek olan fotovoltaik paneller hem Bereket Enerji’nin kendi kuracağı santrallerde kullanılacak, hem de bu alanda yatırım yapacak diğer firmaların hizmetine sunulacak” diye konuştu.


Güneş enerjisi üretiminin kalbi sayılan ve asıl işin know how’ını oluşturan hücre üretimi için de yatırım kararı aldıklarını söyleyen Ceyhan Saldanlı, “Aynı tesiste 2014 yılı içinde hücre üretimine başlamayı hedefliyoruz. Üretilecek olan hücreler öncelikli olarak kendi üretecek olduğumuz fotovoltaik panellerde kullanılacak ancak, aynı alanda üretim yapan diğer panel üretimi yapan firmalara da pazarlanabilecek” ifadesini kullandı.


“GES açık alan ve çatı uygulamalarına başladık”


Bu yıl güneş enerji santrali (GES) açık alan ve çatı uygulamalarına başladıklarını söyleyen Ceyhan Saldanlı, “Bereket Enerji, 400 kWp kapasiteli ilk çatı kurulumunu grup şirketlerimizden Elsan AŞ’de devreye aldık. Ayrıca Denizli’nin Tavas ilçesinde 5 MWp kapasiteli ilk saha kurulumuna başladığımız, 0.5MWp’lık bölümünü bu ay devreye alacağız. Gerçekleştirecek olduğumuz bu yatırımlarla yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi alanında da Türkiye’nin önde gelen kurulularından biri olmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


Kobiden


Geri Dön