Sektörel

Berk Çiller, Uskumruköy'de butik konut yapacak

Eski Başbakan Tansu Çiller'in küçük oğlu Berk Çiller, gayrimenkul sektörüne adım attı

Eski Başbakan Tansu Çiller'in küçük oğlu Berk, turizmden sonra gayrimenkul sektörüne adım attı. Berk Çiller, ailesinin çok sayıda arazisinin bulunduğu Uskumruköy'de butik konut yapacak

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in küçük oğlu Berk Çiller, Zekeriyaköy'de konut projesine başlıyor. Uskumruköy mevkisinde 28 dönümlük araziye butik lüks konut dikmeye hazırlanan Çiller, Eczacıbaşı'nın 300 dönüm arazi üzerinde yapmayı planladığı yeni projesi Kanyon Village'a komşu olacak.

İNŞAAT EYLÜLDE BAŞLIYOR

Çiller'in, adı henüz belli olmayan proje için 40 milyon dolara yakın yatırım yapacağı ve inşaatın eylül ayında başlayacağı öğrenildi. Mimari projesiyle ilgili çalışmaları devam edenprojenin birkaç aşamada hayata geçeceği belirtiliyor. Çiller ailesinin projenin yapılacağı Sarıyer-Uskumruköy arasında çok sayıda araziye sahip olduğu biliniyor. Tansu Çiller'in 1993 yılında malvarlığı beyanında da Uskumruköy'deki araziler gündeme gelmişti. Projenin yapılacağı arazide bulunan, kullanılmayan günübirlik bir tesisin yıkılacağı öğrenildi. Turyap'ın Yeniköy ofisinin de sahibi olan Çillerlerin portföyünde İstanbul, Tekirdağ ve Bolu'da da gayrimenkuller olduğu söyleniyor. Mert ve Berk Çiller daha önce turizm yatırımlarına başlamış, Turmar Turizm'i kurarak Pera Tulip, Pera Rose ve 4 yıldızlı Tulip City İstanbul otellerini açmıştı. Çillerler 5 yılda 5 otele ulaşmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Çiller ailesi Turmar Turizm'in yanı sıra Marsan Marmara Holding'in de sahibi.

Çiller ailesinin Sarıyer-Uskumruköy bölgesinde geniş arsaları bulunuyor. Tansu Çiller Başbakan olduğu 1993 yılındaki mal beyanında bölgedeki arsalarını şöyle sıralamıştı:
 
-Kilyos'ta arsa, kat karşılığı 30 villa. sosyal tesisler, 16 daireli apart otel. 
-Sarıyer Uskumruköy'de 78 dönümlük arsa.
-Sarıyer Kısırkaya'da 90 dönümlük arsa.
-Kilyos ve Sarıyer'de toplam 29 dönümlük arsa.

Hep özel hayatıyla gündem oldu
30 yaşındaki Berk Çiller bugüne dek iş hayatından çok özel hayatıyla gündeme geldi. Bir süre Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal ile beraber olan Çiller, geçtiğimiz yıl ise Eda Odabaşı ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda dünya evine girmişti. Ağabeyi Mert Çiller ise otelciliğin yanı sıra Asmalımescit'te Hardal ve Up Lounge adlı mekânların da ortağı.
Sabah