28 / 04 / 2024

Berrin Çakmaklı kimdir?

Berrin Çakmaklı kimdir?

Dr. Berrin Çakmaklı, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisidir. ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından Berrin Çakmaklı kimdir



Berrin Çakmaklı kimdir?


Dr. Ayşem Berrin Çakmaklı, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde çalışmaktadır. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Bilimleri lisanasüstü programında tamamlamıştır. 


Yüksek lisans konusu sürdürülebilir bina ve bina malzemelerinin çevre ve insan sağlığına etkileridir. Doktorada ise binaların ve bina malzemelerinin yaşam döngüsü değerlendirmesini otel renovasyon projeleri üzerinden incelemiştir. 


Francoise Summers’in yürütücülüğü yaptığı Kerkenez Eko-Merkez projesinde 3 yıldan beri proje koordinatörü olarak çalışmaktadır. Başlıca ilgi alanları, ekolojik ve sürdürülebilir mimari, enerji verimli binalar ve bina malzemeleri, yaşam döngüsü değerlendirmesi, bina performansı değerlendirme sistemleri, mimaride aydınlatma olarak sıralanabilir.


Geri Dön