Ekonomi

BES rekora koşuyor! Yeni düzenleme ile ilke imza atacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, TBMM'de kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi'ne yönelik yazılı açıklama yaptı.Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesiyle sisteme dahil olan ve sisteme yeni katılma hakkı kazanan vatandaşlara sunulan önemli fırsatlara değinen Benli, BES'in hayata geçtiğini vurguladı

 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, TBMM'de kabul edilen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesiyle sisteme dahil olan ve sisteme yeni katılma hakkı kazanan vatandaşlara sunulan önemli fırsatlara değinen Benli, BES'in hayata geçtiğini vurguladı.

TGRT HABER'de yer alan habere göre; Benli, BES ve Otomatik Katılım Sistemi'ndeki (OKS) toplam katılımcı sayısını 17 milyona, toplam fon büyüklüğünü ise 500 milyar TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesiyle sisteme dahil olan ve sisteme yeni katılma hakkı kazanan vatandaşlara sunulan önemli fırsatlara değinen Benli, BES'in  bütüncül bir yapı kazanarak  "tasarruf merkezi" haline geldiğini vurguladı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 

Benli, şunları kaydetti: "Yüzde 25 devlet katkısının yüzde 30'a çıkarılmasının yanı sıra yeni düzenlemeyle hayatımıza giren; tek seferde toplu katkı paylarına ödenecek devlet katkısının yıllara sari verilmesi, OKS'de 45 yaş sınırının kaldırılarak talep edenlere sisteme giriş imkanı tanınması, kısmi çekiş ve temlik imkanı bir bütün olarak düşünüldüğünde sektörümüze güç katacak gelişmeler. Bu doğrultuda, yeni katılımcı sayısının artmasını, yüzde 30'a yükselen devlet katkısından yararlanmak için katkı payı ödemelerinin yükselmesini bekliyoruz. 2021'in mayıs ayında uygulanmaya başlanan 18 yaş altı BES'e olan ilginin sonucunda yıl içinde 18 yaş altı katılımcı sayımızın da 1 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Böylece BES'teki toplam katılımcı sayısının 17 milyonu aşmasını, toplam fon büyüklüğünün de 500 milyar TL'ye ulaşmasını öngörüyoruz."

"BAŞKA HİÇBİR ÜLKEDE YOK"

Atilla Benli, kanundaki en önemli değişikliğin devlet katkısının yüzde 30'a yükseltilmesi olduğunu söyledi.

"Devlet katkısının tüm katılımcılarımız için yüzde 30'a çıkarılması, sistemimize olan güvenin ve tasarrufların artırılmasına verilen önemin işaretidir" ifadesini kullanan Benli, bu gelişmenin, tüketimden tasarrufa geçişin ve sistemdeki tasarrufları ciddi oranda artırmanın bir adımı olacağını kaydetti.

Benli, 2022 yılında asgari ücretin 5 bin 4 liraya, devlet katkısının yüzde 30'a çıkarılmasıyla birlikte devlet katkısının üst sınırının 18 bin 14 liraya ulaşacağını, sözleşmeli katılımcıların otomatik katılımda ise 18 bin 14 liraya ulaşacağını belirtti. Sistem toplam 36 bin TL devlet katkısından yararlanabileceğinin vurgusunu yaparak "BES'e devletin böylesine güçlü desteği dünyanın başka hiçbir ülkesinde yok. Bu desteğin tasarruf bilincine çok önemli etkisi olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. BES'te yeni dönemde diğer önemli yeniliklerden birinin de 45 yaş üzeri çalışanlara OKS'ye girme hakkının tanınması olduğuna işaret eden Benli, "45 yaş üstünde çalışanlardan OKS'ye girebilme yönünde çok talep aldık. Bu talebin karşılanması sistemin gelişmesi kapsamında çok değerli. Sektörümüzü büyütmek ve Türkiye ekonomisine katkımızı artırmak istiyoruz. Yeni düzenlemelerle sunulan tüm imkanlar bu açıdan çok önemli." ifadelerini kullandı.

BES, "KUMBARAYA" DÖNÜŞÜYOR

TSB Başkanı Benli, emeklilik döneminde yaşam standardını korumak için sistemde kalmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, yeni dönemde bu konudaki en önemli yeniliğin katılımcılara kısmi cayma hakkı olduğunu belirtti.

Benli, konut alımı, evlilik, eğitim gibi durumlarda ihtiyaçlarını karşılamak için BES'teki tüm birikimlerini kullanmak yerine, "kısmi cayma hakkı" ile herhangi bir hakkı kaybetmeden birikim yapabileceklerine ve yeni düzenlemeyle birlikte, BES'teki tüm birikimlerini konut alımı, evlilik ve eğitim gibi durumlarda kullanabileceklerine dikkati çekti. sistem, ömür boyu kullanılan ve daha fazla tasarruf sağlayan avantajlı bir tasarruf kumbarasına dönüşür.

Bu sizin yeni hakkınız; Sisteme olan ilgi ve taleple birlikte sistemin kalıcılığını önemli ölçüde artıracağının öngörüldüğünü belirten Benli, BES'te katılımcıların birikimlerinin kesintisiz devam etmesini sağlayacak bir diğer önemli düzenlemenin atama olacağını kaydetti. tasarruflarından. Benli, bu düzenlemenin amacının katılımcılara birikimlerini BES'e temlik ederek uygun koşullarda krediye erişim imkânı vermek olduğunu kaydetti.

Müjdeli haber geldi! 15 bin lira devlet desteği 1 Ocak'ta başlıyor!

Bireysel Emeklilik'te yenileme 1 Ocak'ta!

Milyonları ilgilendiren soruların cevapları!

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Döviz kurlarında son durum! Dolar bugün kaç lira?

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişecek!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?