28 / 04 / 2024

Beş yıldızlı oteller yerine butik oteller tercih ediliyor!

Beş yıldızlı oteller yerine butik oteller tercih ediliyor!

Beş yıldızlı oteller ya da klasik büyük tesisler yerine küçük ölçekli butik oteller giderek artan bir oranda tercih ediliyor. Doğa ile iç içe bir tatil hayali kuranların tercihi olan ağaç evler her geçen gün artıyor.



Beş yıldızlı oteller ya da klasik büyük tesisler yerine küçük ölçekli butik oteller giderek artan bir oranda tercih ediliyor. Doğa ile iç içe bir tatil hayali kuranların tercihi olan ağaç evler her geçen gün artıyor. Özellikle tatilde yeşille buluşmak isteyenler bungalov tarzı konaklama seçeneklerini tercih ediyor. Turizm sektörüne yönelik olarak geliştirdiği küresel çözümlerle konaklama tesisi, acente yönetimi ve dijital pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan yenilikçi teknoloji platformu HotelRunner'm verilerine göre yurt içinde yapılan rezervasyonların yüzde 67 kadarında büyük ölçekli otelleri tercih edilmiyor. Bu rezervasyonların yüzde 19 kadarı ise, bungalovlarda konaklamak istiyor. CloudArena'nm, bulut tabanlı otel. acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner üzerinden yapılan rezervasyon bilgilerine göre, özellikle doğanın bozulmamış olduğu bölgelerdeki bungalovlar tercih ediliyor. Tatilcilerin ağaç evde konaklamak için seçtiği bölgeler arasında Fethiye'de Faralya, Antalya'da Olimpos, Adrasan, Çıralı, Kumluca ve Tekirova, Şile. Ağva, Erdek, Kaş, Assos ve Trabzon'da Uzungöl yer alıyor. Doğayla uyumlu olan bungalov tarzı konaklamayı ağırlıklı olarak 35 yaş altındakiler tercih ediyor. HotelRunner'm verilerine göre, bungalovlarda konaklamayı tercih edenlerin yüzde 84'ir nü 35 yaşından gençler oluşturuyor. Gençler, bu tesislerde gündüzleri çeşitli aktiviteleri birlikte yapma imkanı bulabiliyor. Kahvaltı ve yemeklerde beraber oluyor ve geceleri de açık havada düzenlenen partilerde eğlenebiliyorlar. 

Aynı zamanda daha hesaplı konaklama imkanı da sunan bungalovlarda geceliği 85 TL ile 215 TL arasında konaklamak mümkün oluyor. Bu tarz tesisleri seçen tatilciler doğada yürüyüş, plaj doğayla iç içe bulunmak ve yeni yerler keşfetmek voleybolu ya da kano gibi su sporları imkanlarını isteyen özellikle maceracı gençler daha az bilinen da kullanıyor. HotelRunner'm yaratıcısı CloudAre- yerlerdeki bungalov ve ağaç evleri tercih ediyor, na Kurucu Ortağı Arden Agopyan, bungalovların Bungalov ve ağaç evler aynı zamanda ekonomik giderek artan bir oranda tercih edilmesini şöyle ö- bir tercih olmakla birlikte dünyanın her yerinden zetliyor: "Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen, gelen gençlerin buluşma noktası oluyor." 


Alanya Posta Gazetesi


Geri Dön