27 / 04 / 2024

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.



Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) 500 baz puanlık faiz artışı kararını değelendirdi. Bezci, faiz artışlarının konut sektörüne etkisini şu şekilde açıkladı: "Son faiz artışı konut satışlarını kısmen yavaşlatacak, ancak arazilerde değer artışı sağlayacak." ifadesini kullandı.

KONUT SEKTÖRÜ GELECEK BİRKAÇ YIL İÇİNDE ATILIMA GEÇECEK!

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, konut sektörünün şu an içinde bulunduğu durumun geçici olduğunu belirtti. Gayrimenkule ihtiyacın hiçbir zaman sonlanmayacağını söyleyen Bezci konut sektörünün gelecek birkaç yıl içinde yepyeni bir atılım içine gireceğini söyledi. 

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ DURAĞANLIK HEM TÜKETİCİYİ HEM DE ÜRETİCİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İnşaat sektöründe  meydana gelen durağanlığın hem tüketici hem de üreticiyi olumsuz etkilediğinin altını çizen Bezci, "Sektörün şu an içine girdiği duraklama dönemi aslında bir geçiş süreci. Yeni fikirler, çok daha kaliteli yapılar, yatay mimari ve şehir içinde müstakil şehir yapıları, en önemlisi reel anlamda kentsel dönüşüm ile yeni bir atılım dönemi başlayacak." ifadelerini kullandı.

KONUT ALIMI KADAR, KONUT YAPIMI DA ARTIK ZOR!

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci, şu an konut kredisi sorunlarıyla beraber konut alımı kadar konut yapımının da zor olduğunu belirtti. Bezci ham madde ve işçilik maliyetlerindeki artışlardan bahsetti. 


PİYASALAR YENİ YENİ OTURMAYA BAŞLIYOR!

Piyasaların yeni yeni oturmaya başladığından bahseden Bezci konut sektöründeki durgunluğun bir kaç yıl daha süreceğini belirtti.

Merkez Bankası'nın son faiz artışının, konut satışlarını kısmen yavaşlatacağını söyleyen Bezci 'Ancak bizim gibi arsa geliştiren firmalar için arazilere değer artışı sağlayacaktır.'' dedi.

Konut satışlarında gelecek yılın ikinci çeyreğinin sonuna doğru hareketlenme beklediğini aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut fiyatları ve kiralar dengelenmeye başladı! 

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Geri Dön