13 / 09 / 2024

BES’e ne zaman girilmeli?

BES’e ne zaman girilmeli?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor.  Peki yatırım getirilerini artırmak için BES’ e ne zaman girmek daha avantajlı. Fon danışmanı ve portföy yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ne girilmeli sorusunu cevapladı.


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Ekonomideki belirsizlik, emekli maaşlarının düşük olması birçok kişiyi BES’e yönlendiriyor. Her yaşta katılmanın mümkün olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemde yatırımcılar için cazibesini artırıyor. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin açıkladığı rakamlara göre katılımcı sayısının 9 milyon 286 bin 271 olduğu BES’te toplam fon büyüklüğü ise 1 trilyon lirayı aştı. 

Peki BES’e ne zaman başvurmak gerekiyor? BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Fon danışmanı ve portföy yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu https://x.com/TahsinSesenoglu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu soruların cevabını verdi.

Şeşenoğlu paylaşımda şunları söyledi: 

BES'e ne zaman girmeliyim?

Tüm görüşmelerimde veya dost sohbetlerinde bireysel emekliliği (BES) anlatırken bu soruyla sıkça karşılaşıyorum.

Öncelikle, sisteme ne kadar erken başlarsak, bizim için o kadar avantajlı olur. Bireysel emeklilikte zaman en büyük dostunuzdur. Çünkü BES, uzun vadede birikim yapmayı ve bu birikimlerin katlanarak büyümesini sağlar.

40'lı yaşlarda başladığınızda, emeklilik süreci yaklaşık 16 yıl kadar sürer. Bu süre zarfında, biriktirdiğiniz tutarlar ve yatırımlarınızın getirileri sınırlı kalabilir.

30'lu yaşlarda başladığınızda, bu süre 26 yıla kadar çıkar. Daha uzun süre birikim yapma şansınız olduğu için hem ana paranız hem de yatırımlarınızın getirisi katlanarak artar. Ayrıca, uzun vadeli birikimlerin avantajlarından biri de bileşik getiri etkisidir; yatırımlarınız zamanla daha yüksek getiriler sağlar.

BES'te erken başlamak, devlet katkısının ve fon getirilerinin uzun vadede daha fazla birikmesine olanak tanır. Dolayısıyla ne kadar erken başlarsanız, emekliliğinizde sahip olacağınız finansal güvence de o kadar güçlü olacaktır.

İŞTE O PAYLAŞIM 
 

 

5 yıl önce ortalama bir maaşın 90 katı olan 100 metrekarelik bir konutun fiyatı, şimdi 140 katına çıktı!

Ünlü ekonomist sordu: Metrekaresi 20 bin doları bulan lüks projelerdeki daireler nasıl satılıyor?

Pasaporttan araç muayenesine, harçtan trafik cezasına her şeye yüzde 44 zam kapıda!

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 

Akaryakıtta peş peşe indirim müjdesi! Üç büyükşehirde benzin, motorin, LPG bugün ne kadar? İşte 13 Eylül 2024 fiyatları.

Emekli maaşlarına Ocak'ta 3'lü artış müjdesi: En düşük emekli maaşı 14-15 bin TL olacak!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön