Ekonomi

Besici çileden çıktı! Hayvanlarını satıp bakın hangi mesleğe yöneldi

Üretim aşamasındaki maliyet ve giderlere gelen zamlar neticesinde işin işinden çıkamayan bazı besiciler, elleridneki hayvanları satarak hurdacılık yaptırmaya başladığını söyledi. Yem bile almakta zorlandığını söyleyen Besiciler, “Süte 1 TL zam gelmeden yeme 2 TL zam geliyor” dedi.CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de besicinin sorunlarını dinledi

Artan üretim maliyetleri süt üreticisinin işini bırakmasına sebep oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de besicinin sorunlarını dinledi.

Soner Küçüktaş isimli besici, hayvanların yemini bile alamadıklarını belirterek, 24 hayvanını satıp hurdacılık yapmaya başladığını anlattı. Ergün Dane ise 250 büyükbaş hayvandan 100 tanesini satarak maliyetlerini karşılamaya çalıştığını belirtti. Dane, “Bir sene süresince bütün buzağılara hayvan desteği olarak aldığımız, 12 bin TL. Başka destek filan yok” dedi.

ÜRETİCİ BAKAN KİRİŞÇİ'YE SESLENDİ

Dane, sütten de kâr elde edemediklerini dile getirerek, 1 litre süt sattıklarında karşılığında 1,5 kilo yem alamadıklarını ifade etti. Dane, yatırım yaptıklarını, ancak kâr edemediklerini söyleyerek, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye, “‘Bırak’ diyeceğine bize destek versin, kâr uygulatacak seviyeye getirsin” diye çağrıda yaptı.

 

“Süte 1 TL zam gelmeden yeme 2 TL zam geliyor” diyen Dane, kendilerine yem olarak verilen desteğin de kalitesiz olduğuna vurgu yaptı. Dane, kendilerine mazot, elektrik desteği verilmediğini de açıkladı ve “Normalde, en kötü konumda bizim aylık 12 bin TL sanayi giderimiz var. Makine ve ekipmanın yıpranması, arızalanması hesapta yok. 3 TL sütten para alırsan kâr ediyor zannediyor” diye konuştu.


Hayvancılık, hayvan yetiştirme, besleme, bakım ve pazarlama faaliyetlerini içeren bir tarım sektörüdür. Hayvancılık için gerekli adımlar şunlardır:

Ürün seçimi: Hangi hayvan türü yetiştirmeyi planladığınız (örneğin sığır, koyun, tavşan, vs.)Alan ve ekipmanların hazırlanması: Hayvanlar için uygun bir alan ve gerekli ekipmanların (örneğin kafesler, yemlikler, su tüpleri, vs.) sağlanması.

Hayvan besleme ve bakımı: Hayvanların doğru beslenmesi, hijyenik bir ortamda tutulması ve gerektiğinde tedavilerinin yapılması.Üretim ve pazarlama: Hayvanların üretimi, pazarlanması ve satışı.

Hayvancılık faaliyetleri gerektiğinde uzman desteği alınarak ve yasal mevzuatlar kapsamında yürütülmelidir.

Olmaz olmaz demeyin.. yaptılar oldu! Kış mevsimini ısınarak geçireceksiniz! Faturaları nasıl ödeyeceğim derdi bitti

BİM'den bir bomba indirim daha! Bu fiyatlar aklınızı başınızdan alacak! Acele edin fırsatı kaçırmayın

Baymak Elegant Klima  en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 28 Ocak 2023 fiyat listesi