27 / 04 / 2024

Beşiktaş Abbasağa Parkı projesinde dini tesis alanı büyütüldü!

Beşiktaş Abbasağa Parkı projesinde dini tesis alanı büyütüldü!

Yurt Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı istediği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da kabul edilen imar değişikliği ile Beşiktaş'taki parkları içine alan bölgede dini tesis alanı büyütüldü..



Yıldız Parkı-Ihlamur Kasrı Doğal ve Tarihi Sit Alanı ile Abbasağa Parkı Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği imar değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. CHP Grup Sözcüsü Yüksek Mimar Mehmet Yıldız mecliste yaptığı konuşmada, söz konusu plana, bölge planı olması nedeniyle evet oyu vereceklerini ancak 330 ada 19-20 parsellerle ilgili itirazlarının olduğunu söyledi. Plan değişikliği ile dini tesis alanının büyütüldüğünü, konut alanının yeşil alana kaydırıldığını belirten Yıldız, "Bu konudaki şerhimizin kayda geçirilmesini istiyorum" dedi. Yapılan oylamada Bakanlığın istediği değişiklik oybirliği ile kabul edildi. 


MÜFTÜLÜK İSTEDİ, BAKANLIK YAPTI

Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan raporda yer alan bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Müftülüğü'nün isteği üzerine söz konusu plan değişikliğini hazırladı. Müftülüğün isteği üzerine, Bakanlık, 330 ada 19 ve 20 parsel üzerinde yer alan Kur'an kursu binasının "Dini Tesisler Alanı" kullanımına alınmasını, "Konut Alanının" güney istikametinde büyütülmesini sağlayan plan düzenlemesi yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 


Önemli bir kısmı konut ve dini tesis alanına alınan parkta yetişkin ağaçlar ve Padişah 2. Mahmut döneminden kalma işlemeli nişan taşları var. Abbasağa Mahallesi Ihlamur Yıldız Caddesi üzerinde bulunan parkın kuzey ucunda, halen Ihlamur Camisi bulunuyor. 


Mehmet Demirkaya/Yurt Gazetesi


Geri Dön