Genel

Beşiktaş Alkent Sitesi'nde 1 milyon 650 bin TL'ye! İcradan!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumeli Hisarı Mahallesi, 1407 ada, 61 parselde yer alan C3 Blok 4. kat 10 nolu konutu satışa sunuyor

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜGÜ'NDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Dosya No: 2008/2 Talimat.

Bir borçtan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullün satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanı ilanen Tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
Satılmasına karar verilen gayrimenkullerin cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: İstanbul İli Beşiktaş ilçesi Rumeli Hisarı Mah 1407 Ada 61 Parsel de kain C3 Blok 4. Kat 10 no'lu bağımsız bölüm mesken niteliğindeki taşınmaz.

İmar Durumu: Beşiktaş Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şehircilik Bürosunca tanzim ve tasdik edilmiş olan 187 sayılı imar durum belgesine göre söz konusu taşınmaz; Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit alanı içinde; 18.06.1993 onanlı, 1/5000 ölçekli Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Uygulama imar plan kapsamında; KAKS: 0,75 H:15,50 m yapılaşma şartlarında konut alnında kalmaktadır." Kıymete tesir eden hususlar: Satışa konu taşınmaz İstanbul, Beşiktaş İlçesi Akatlar Mahallesi Tepecik Yolunda tapunun 13/4 Pafta 1407 Ada 61 Parsel numarasında kayıtlı 7,372.00 m2 miktarlı arsa dahilimde yer alan Alkent Sitesi Petunya 3. Blokta (Kayden C.3 Blok) 200/9600 arsa paylı 4. Kat 10 Bağımsız bölüm numaralı çatı ile irtibatlı meskenin (dubleks mesken) tamamı niteliğindedir.

Bodrum Kat + Zemin Kat + 4 Normal Kat + Çatı arası kattan müteşekkil B.A.K. tarzda blok nizamda 1. Sınıf Malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş 20 yıllık ömre sahip katlarında ikişer daireli elektrik sıhhi tesisat kalorifer ve asansörü mevcut ana binanın 4. Normal Kat ile bu kat üze¬rinde yer alan çatı arası katında yer alan 10 no'lu dairen,n 4. Normal katta yer alan esas daire kısmı antre üzerinde balkonlu ve şömineli salon, WC, banyo, bir tanesi ebeveyn banyolu bir tanesi balkonlu olmak üzere üç oda daire içerisinden dahili merdiven ile çıkılan çatı arası katında hol üzerinde banyo - WC ile bir yatak odasından ibaret, iç ölçüleri itibariyle antre:7.12 m2, salon: 50,54 m2, balkonu:5,40 m2, oda:11,59 m2, koridor: 7.06 m2, mutfak:11,59 m2, yatak odası:11,55 m2, yatak odası: 17,03 m2, banyosu: 5.63 m2, yatak odası:12.12 m2, holü:3,51 m2, banyo:5.11 m2, WC:2,48 m2, çatı arası piyesinde merdiven holü:7,81 m2, koridor:4.94 m2, banyo:5,32 m2, yatak odası:29,09 m2 olup toplam net alanı 197.89 m2, brüt alanı 250.00 m2 civarındadır. Dairede ıslak hacim zeminleri seramik, salon ve oda zeminleri ahşap parke üzerine halı kaplı, du¬varları sıvalı ve boyalı, mutfakta modüler mutfak dolapları, banyolarında küvet, klozet, lavabo, sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesu¬arları mevcut, pencereleri ahşap doğrama, ısıcamlı ve gizli panjurludur. Taşınmaz dahilinde elektrik, su, merkezi anten, diyafon, kalorifer tesisatları mevcut olup, site dahilinde tenis kortu, yüzme havuzu, otopark çarşı ve güvenlik mevcut, bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda civarın talep gören iskana elverişli konut alanında yer almaktadır.

Taşınmazın kıymet takdiri: İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nün 2008/2 T sayılı dosyası ile yapılan keşif neticesinde taşınmaza
1.650.000,00 TL bedel biçilmiştir.

Satış Şartları:
1-1. Satış, 13.09.2011 günü saat 11.00-11.10 kadar İstanbul 10. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 23.09.2011 günü aynı yerde ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar Milli bir Bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhaleye itiraz vaki olması halinde dahi, (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle alacaklıya ihale yapılmamış olması şartı ile) satış bedeli nakden icra veznesine yatırılır (md. 134/4). Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları, tahliye ve teslim giderleri öncelikle müşteri tarafında ödenir. Birikmiş emlak vergisi, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

3- KDV açısından dosya alacaklısının, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 143. maddesine göre kurulmuş varlık yönetim şirketi olması dolayısıyla, KDV Kanununun 17/4-L maddesine, göre "varlık, yönetim şirketleri tarafından bankalar, özel finans kurumları ve diğer mali kurumlardan devral¬dığı alacakların tahsili amacıyla bu alacakların teminatını oluşturan mal ve hakların müzayede yoluyla satışı işleminde satışa iştirak edecek 3. şahıslar tarafından, söz konusu mal ve hizmetlerin satın alınması suretiyle gerçekleşen işlemler katma değer vergisinden istisnadır.

4- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belge¬ler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; Aksi takdirde hakları tapu sicilî ile sabit olmadıkça paylaşmada hariç bırakılacaklardır

5- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/2 T. sayılı dos¬ya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc.İf. K. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dhildir.
Yönetmelik Örnek No: 27
www.bik.gov.tr (Basın :50984)

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com