27 / 04 / 2024

Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Tesisleri'nin yıkımı başladı!

Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Tesisleri'nin yıkımı başladı!

Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Tesisleri'nin yıkım işlemi kulüp başkanı Fikret Orman'ın katılımıyla başladı. Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Şan Ökten için hazırlanan video gösterimiyle başlayan törende Ökten'in ailesi de yer aldı.



Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Tesisleri'nin yıkım işlemi kulüp başkanı Fikret Orman'ın katılımıyla başladı.


Fulya'da bulunan tesislerin yenilenmesi için gerçekleştirilen törende ilk yıkım işlemini iş makinasına çıkarak başkan Orman yaptı.


Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Şan Ökten için hazırlanan video gösterimiyle başlayan törende Ökten'in ailesi de yer aldı.


Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ismini alacak ve 6 bin metrekarelik alana inşaa edilecek tesisi 1 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını aktaran Orman, şunları kaydetti:


"Bize düşen ceddimize sahip çıkmaktır. Onurlu bir tarihten geliyoruz. Burayı daha evvel yapmak istiyorduk. Hem mali koşullar hem de önceliklerden dolayı geciktik. Gecikmeden dolayı Ökten Ailesi'nden özür diliyoruz. Yaklaşık bir sene içinde tesisi bitirmek istiyoruz. Allah nice tesisleri Beşiktaşımıza kazandırmayı nasip etsin."


Başkan Orman, konuşmasından sonra tesislerde eğitim gören altyapı oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


AA




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Vodafone Arena'nın inşaatını tamamlamak üzere olan Beşiktaş, Şan Ökten Tesisleri'nin yenilenme çalışmalarına da start verdi.


İki maçımızın ertelenmesi takımda niye olumsuz hava yaratsın? Çıkar, oynar ve kazanırız. 4 transfer geldi; Veli, Tolgay, Boyko ve Alexis. Artık daha kuvvetliyiz.


Para sıkıntısı yok, bonservis borcu yok. Stadın son günleri, kışın ortasında baharı yaşıyoruz. Beşiktaş büyük bir kurttur, arkasından havlayanlar da olacaktır"


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şan Ökten Tesisleri için yapılan törende gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Konu başlıklarıyla Orman'ın açıklamaları şöyle: 


Yoğun kar yağışı nedeniyle iki maçlarının ertelenmesi: "Erteleme neden olumsuz hava yaratsın, doğa olayı. Beşiktaş'ın çok güçlü bir kadrosu var. Çıkar maçlarını oynar kazanır. Takviye de yaptık. 4 transfer geldi. Veli, Tolgay, Boyko ve Alexis. Alacak, para sıkıntısı yok. Bonservis borcu yok. Stadın son süreçleri. Kışın ortasında bahar günleri yaşıyoruz." 



SEBA İLE KİMSE KIYASLANAMAZ


"Sıkıntı, görmek isteyenler, Beşiktaş'ı karıştırmak isteyenler, kıskananlar olabilir. Sanırım, bir Moğol atasözü; "Bir kurdun arkasından 40 köpek havlar" der... Zaten havlamıyorlarsa o kurt, kurt değildir. Beşiktaş büyük bir kurttur, arkasından da havlayanlar olacaktır." 


Seba ile ile kıyaslanması: "Süleyman Ağabey ile kimseye kıyaslanamaz. Dönemler farklı ve biz daha şanslıyız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz." 



GÜNEŞ'E VE BİZE AYIP EDİYORLAR


Sivas Belediye yenilgisi nedeniyle 1461 Trabzon taraftarının gösterdiği tepki: "Şenol Güneş ve Beşiktaş'a ayıp ediyorlar. Güneş'in ne kadar dürüst bir adam olduğunu bilirler. Maçı kazanırsın, kaybedersin. Böyle bir şey ayıp. Zaten sosyal medya çıkınca yiğitlik öldü. Herkes oradan bir şey yazıyor, iftira atıyor." 

Türkiye Kupası hedefi: "Beşiktaş, her maçı kazanmak için oynar. Ziraat Türkiye Kupası'nda gittiğimiz yere kadar gideceğiz. Ama önceliğimiz lig..." 



ŞU AN ÖVÜLME ZAMANI!


Taraftarların "Fikret Orman'la kız istemeye gitsek, düğünü kız tarafına yaptırırız" sözleri: "Bazı şeyleri övmemiz de yermemiz de fazla oluyor. Şu an övme zamanındayız. Allah yerme zamanını göstermesin. İşimizi yapmaya çalışıyoruz. Çok pazarlıkçı bir insan da değilim. Ama konu Beşiktaş olunca gerisi teferruat oluyor." 


ŞAN OKTEN'DE ILK ADIM


Vodafone Arena'nın inşaatını tamamlamak üzere olan Beşiktaş, Şan Ökten Tesisleri'nin yenilenme çalışmalarına da start verdi


Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Tesisleri'nin yıkım işlemi kulüp başkanı Fikret Orman'ın katılımıyla start aldı. Fulya'da bulunan tesislerin yenilenmesi için gerçekleştirilen törende ilk yıkım işlemini iş makinesine çıkarak başkan Orman yaptı. Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Şan Ökten için hazırlanan video gösterimiyle başlayan törende Ökten'in ailesi de yer aldı. Orman, Beşiktaş Kulübü Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ismini alacak ve 6 bin metrekarelik alana inşa edilecek tesisi 1 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi. 



Fatih DOĞAN/Sabah




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düşmelerini dert etmiyor. Süper Lig'deki Mersin ve Trabzon maçlarının ertelenmesini hayra yoran Orman, "Kadromuz güçlü. Sahaya çıkar, oynar, kazanırız." dedi. Eleştirilere Türk-Mogol atasözünden örnekle cevap verdi. Vodafone Arena'da şampiyonluk turu dileğini yineledi. 


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarının kar yağışı ve olumsuz hava koşullanndan ötürü ertelenmesinin olumsuzluğa yol açmayacağını söyledi. İki karşılaşma eksiğiyle lider Fenerbahçe'nin 5 puan geriye düşmelerinin dezavantaj oluşturmayacağını vurgulayan Fikret Orman, "Doğa olayında hayır vardır. 

Ayarlasan olmaz. Kadromuz kuvvetli. Sahaya çıkar, oynar, kazanırız." dedi. "Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz." Türk-Mogol atasözünden örnek veren Orman, problemlerinin olmadığını, kıskananların sıkıntı görmek istediğine dikkati çekti. "Bir Moğol atasözü var galiba: Kurdun arkasından 40 köpek havlar. Havlamıyorsa zaten o kurt, kurt değildir. Beşiktaş büyük bir kurttur. Arkasından havlayanlar olacaktır." ifadelerini kullandı. Siyah-Beyazlıların bir numaralı ismi, Şan Ökten Sporcu Kamp Eğitim Merkezi projesinin yıkım töreninin ardından kameralann karşısına geçti. Göreve geldikleri 25 Mart 2012'den bu yana kulübün büyüdüğünü, imkânlann genişlediğini anlatan Fikret Orman şunları kaydetti: "Stat inşaatında sona yaklaştık. Kışın ortasında bahan yaşıyoruz. Şubat ayının ortalarına doğru açılış tarihini anons edeceğiz. Gece gündüz çalışıyoruz. Bu seneki en büyük arzumuz, Vodafone Arena'da şampiyonluk turu atmak. Türkiye Kupası'nda ulaşabildiğimiz yere kadar gideceğiz; ama esas hedef Süper Lig kupası." Olimpiyat'ta Sivas Belediyespor'a 4-3 yenildikleri müsabakayla ilgili konuşanların ayıp ettiğini düşünen Orman şu cümleleri kurdu: "Şenol Güneş hocamızı tanıyanlar, onun dürüstlüğünü bilir. Sosyal medya yiğitliği öldürdü. Herkes oradan bir şey yazıyor. Yalan yanlış iftiralar atıyor. Yüzümüze gelince susuyorlar. Okumuyor ve dinlemiyorum. Hakaretlerde avukatlarım devreye giriyor, insanımızın huyu; övgüsü ve eleştirisi çok." Transferdeki cimri tutumu üzerine Orman'ın yorumu şöyle oldu: "Takviyeyi bitirdik. Şu an methedilme zamanındayız. Allah korusun; yerme dönemine girmeyiz. Konu Beşiktaş olunca gerisi teferruat."



TEK ŞEFFAF KULÜP NİYE BİZİZ? 


Futbolcu ve kulüplerine ödemelerin ve bonservislerin artık KAP'ta yer almadığı hatırlatılınca Orman şöyle devam etti: "Rakipler de oyuncu alıyor; ama onlar duyurmuyor. Biz ücretleri açıklıyoruz. Bunun dezavantajı var. Görüşmelerde onu baz alarak pazarlıktalar. Şeffaflık güzel de neden sadece bize? Başkalarında da ticaretin içinde ketumiyetler mevcut, biz de bunu uygulamalıyız. Güçlüydük. Boyko ve Alexis'i de aldık. Veli ile Tolgay dönüyor. Maddî problemimiz yok." Fulya'daki tesislerin 49 senelik intifa hakkı ve spor tesisleri işletmeciliği alan, merhum Onursal Başkan Süleyman Seba'ya değinen Orman şunları dile getirdi: "Süleyman Seba'ya kimsenin kıyası mümkün değil. Allah rahmet eylesin. Yokluklar ve varlıklarla icraat, farklı. Eskiye göre şanslıyız. Üstüne koyuyoruz. Ümraniye'ye yatırımlar gerçekleştirdik. Sırada Fulya'daydı. Olmayan lokalimizi de yapacağız."



Zaman 





Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Camiada olumsuz hava yaratmak isteyenler olduğunu belirten Orman, “Beşiktaş’ı karıştırmak isteyenler, kıskananlar olabilir. Onlar da olacaktır ve normal bir şeydir” dedi.


FULYA Şan Ökten Eğitim ve Kamp Tesisleri olarak yeniden inşaa edilecek tesis için yapılan ilk yıkım Başkan Fikret Orman tarafından gerçekleştirildi. Törene Fikret Orman’ın yanı sıra camianın önde gelen isimleri katıldı.


Yıkım öncesi bir konuşma yapan Fikret Orman, Şan Ökten Tesisleri’nin camia için önemine değindi ve hayırlı olmasını diledi. 

Kar nedeniyle oynanamayan 2 lig maçının ardından Fenerbahçe’nin 5 puan gerisine düşülmesinin camiadaki etkisini soran gazetecilere yanıt veren Orman’ın burada kullandığı ifadeler ise kavga çıkaracak cinsten...


 “KİMSEYE BONSERVİS BORCUMUZ YOK”


Orman şampiyonluğa inandıklarını tekrarlayarak şunları söyledi: “Kimsenin bizden alacağı yok. Bonservis borcumuz da yok. Stat yapımı son süreçlere geldi. Kışın ortasındayız, bakın baharlı günler yaşıyoruz. Sıkıntı yok. 

Sıkıntı görmek isteyenler, Beşiktaş’ı karıştırmak isteyenler, kıskananlar olabilir. Onlar da olacaktır ve normal bir şeydir. Bir Moğol atasözü var galiba, ‘Bir burdun arkasından 40 tane köpek havlar’ diye. 

Havlamıyorsa zaten o kurt kurt değildir. Beşiktaş’ta büyük bir kurttur. Arkasından da havlayanlar olacaktır. Bir şey olmaz yani.

İnsanımızın huyu öyle. Övünce çok övüyor yerince çok yeriyor. Şu anda övülme zamanındayız. Allah korusun yerme zamanını yaşamayız inşallah.”


-İnşaat alanında detaylı incelemelerde bulunan Fikret Orman’ın yüzünün sürekli gülmesi dikkat çekti. Orman yeni tesislerin çok faydalı olacağını vurguladı.


KURUCULARIMIZ HELÂL PARA KAZANDILAR


Fikret Orman tören konuşmasında ayrıca şunları söyledi: “Ben de Şan abiyi tanıma fırsatı elde ettim, Allah gani gani rahmet eylesin... O kuşak, Beşiktaş’a çok büyük hizmet etti. Bugün biz buralarda Beşiktaş’ın içinde bulunuyorsak o kuşağın gerçekten çok büyük hizmeti olmuştur. Bize düşen ise ceddimize sahip çıkmaktır. Biz onurlu bir tarihten geliyoruz. Kurucularımızdan bu yana yöneticilerimiz, sporcularımız düzgün insanlardı. Helal paralar kazandılar.” 


ŞENOL HOCA’YA AYIP EDİYORLAR


Sosyal medya üzerinden teknik direktör Şenol Güneş’e yöneltilen eleştirilere de değinen Orman şunları söyledi: “Ayıp ediyorlar... Şenol Güneş’i tanıyanlar bilir ki ne kadar dürüst bir insan. Sosyal medya çıkınca yiğitlik öldü bence. Herkes oradan bir şey yazıyor. Yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Yüzümüze gelince herkes susuyor. Ben sosyal medyayı ne okuyor ne dinliyorum.”


FUTBOL DÜŞÜNÜP ŞAMPİYONLUĞA ODAKLANIN


Başarılı hoca, Sivas Belediye’ye 4-3 kaybettikleri maç sonrası soyunma odasında futbolcularına seslendi ve kenetlenme istedi.


BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivas Belediye ile oynadıkları ve 4-3 kaybettikleri maçta bireysel hataların kurbanı olduklarını söyledi. Başarılı teknik direktör soyunma odasında oyuncularla yaptığı toplantıda şöyle konuştu “Önemli olan gruptan çıkmaktır. Bunu başardık” dedi.


Transferlerden memnun olduğunu dile getiren Güneş sözlerini şöyle noktaladı: “Başkanımız Fikret Orman sağolsun istediğimiz oyuncuları aldı, transferi noktaladık. Bundan böyle sadece futbol düşünecek, şampiyonluğa odaklanın. Hiçbir bahane kabul etmiyoruz.”



Hürriyet




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Süper Lig'de yoğun kar yağışı nedeniyle son iki maçlarının ertelenmesinin dezavantaj oluşturmadığını kaydeden Başkan Orman, "Sıkıntı görmek isteyenler, Beşiktaş'ı kıskananlar olabilir. Ne para, ne bonservis borcu. Hiçbir sıkıntımız yok" dedi.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımda sıkıntı görmek isteyenlerin kendilerini kıskandıklarını aktararak, "Bir Moğol atasözü olabilir. Bir kurdun arkasından kırk tane köpek havlar. Eğer havlamıyorsa o kurt, kurt değildir. Beşiktaş da büyük bir kurttur. Arkasından da havlayanlar olacak" dedi.


Fulya'daki Şan Ökten Tesisleri'nin yenilenmesi için yapılan yıkım işlemine katılan Orman, burada açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın Süper Lig'de son iki maçının yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmesi sorulması üzerine Orman, "Bu bir doğa olayı. Kimsenin organize ettiği bir şey değil. 'Olanda da hayır vardır' demek lazım. Beşiktaş'ın iki tane maçı, ayarlasan olmaz, ertelendi. Dezavantaj çıkacak diye bir şey yok. Kuvvetli bir kadromuz var. Çıkar kazanır. Veli ve Tolgay'ı da sayarsak 4 transfer yaptık. Zaten takımımız kuvvetliydi. Alacak para sıkıntımız yok. Bonservis borcumuz yok. Stadın son süreçlerine geldik. Sıkıntı görmek isteyenler, Beşiktaş'ı kıskananalar olabilir. Sıkıntı yok. Bu çok normal bir şeydir" ifadelerini kullandı. Her maça kazanmak isteğiyle çıktıklarını anlatan Orman, önceliklerin lig olduğunu ve sene sonu Vodafone Arena'da şampiyonluk turu atmak istediklerini dile getirdi.


BORSAYA BİLDİRMEMENİN ŞEFFAFLIKLA ALAKASI YOK


Beşiktaş'ın bundan sonra belli bir ücretin altındaki futbolcu transfer bedellerini borsaya bildirmeyeceğini açıklamasıyla ilgili gelen bir soru üzerine Orman, şu cevabı verdi: "Herkes açıklamazken, bir açıklıyorduk. Bu şöyle bir dezavantaj oluşturuyor. Başka oyuncuları transfer ederken herkes o verileri gördüğü için onu kullanıyor. Yoksa şeffaflıkla alakası yok. Herkesin şeffaf olması güzel de bir tek Beşiktaş mı şeffaf değil!" Fikret Orman'dan 1461 Trabzon'a cevap


YAPTIKLARI ÇOK AYIP


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımının Ziraat Türkiye Kupası'nda önceki gün Sivas Belediyespor'a yenilmesi ve 1461 Trabzon'un elenmesi üzerine kendileri ve teknik direktör Şenol Güneş'e yapılan eleştirilere cevap verdi: "Yaptıkları çok ayıp. Şenol hocanın ne kadar dürüst, ilkeli bir duruş adamı olduğunu herkes biliyor. Maç kazanılır, kaybedilir. Fazla yorum yapmak istemem. Sosyal medya çıkınca yiğitlik öldü. Herkes yazıyor. Yalan yanlış ithamlarla kuru iftira atıyorlar. Üzücü."


Real Madrid'den çılgın anlaşma Yıllık 140 milyon Euro


Dünyanın en çok gelir elde eden kulübü Real Madrid, sezon başına 140 milyon Euro'luk bir forma sponsorluğu anlaşması imzalamak üzere. İspanyol spor gazetesi Marca, Real Madrid ile Adidas şirketi arasındaki görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu ve 10 yıllık bir anlaşma imzalanacağını yazdı. Forma anlaşması gereği Real Madrid'in sezon başına yaklaşık 140 milyon Euro gelir elde edeceği ve "dünyanın en pahalı formasına sahip kulübü" olacağı belirtildi.


Madrid ekiplerine iyi haber


FIFA tarafından, reşit olmayan oyuncuların transferinde usulsüzlükler yapılması nedeniyle Real Madrid ve Atletico Madrid'e verilen 2 dönem transfer yasağı, geçici olarak kaldırıldı. İki kulübün yaptığı itirazın ardından FIFA'nın dosyaları incelenme süresince, transfer yasağını geçici olarak kaldırdığı belirtildi.


1461 Trabzon'dan Beşiktaş'a şok tepki 


Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası grup son maçında 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Sivas Belediyespor'a 4-3 yenilmesiyle kupadan elenen 1461 Trabzon'da şok yaşanıyor. Başkan Bekir Aktürk, Twitter'dan “1461'in genç, aslan yürekli oyuncularını kutluyorum. Çünkü sizle tekrar karşılaşmadan çekinen yüreksizleri gördüm” açıklamasını yaptı. Takım kaptanı Abdulkadir Parmak ise, "Ben böyle bir şey görmedim. Yazıklar olsun" tepkisini verdi.



Yeni Şafak


Geri Dön