27 / 04 / 2024

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde yer alan Manolya ve Yakar Apartmanlarını yıkarak kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı. Belediye iştiraki İmar A.Ş. tarafından yapılan ilk yıkım ile yerinde dönüşüm çalışması dün yapıldı.

Beşiktaş ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat dönüşüm alanında gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalar yaptı.

Rıza Akpolat yaptığı açıklamada, Beşiktaş Belediyesi açısından bugünün tarihi bir gün olduğunu dile getirerek, Beşiktaş yapı stokunun yüzde 78’lik kısmının 1980 öncesi yapılmış riskli yapılardan meydana geldiğini söyledi. Rıza Akpolat, bütün komşuların hem binalarının dönüşümüyle ilgili hem de diğer hukuki süreçlerle ilgili Beşiktaş İmar A.Ş.’ye başvurarak doğru bilgi ve belgeye ulaşabileceklerini dile getirerek, biz onların yerine dönüşüm süreçlerini baştan sona yönetmeye talip olduklarını da belirtti


Geri Dön