07 / 05 / 2024

Beşiktaş'taki Anafartalar İlkokulu'nun akıbeti!

Beşiktaş'taki Anafartalar İlkokulu'nun akıbeti!

Anafartalar İlköğretim Okulu geçen yıl boşaltıldı, öğrenciler de başka okullara nakledildi. Okulun yıkılıp yeniden yapılacağı açıklandı fakat aradan geçen zamanda hiçbir ilerleme olmadı. Şimdi veliler soruyor: Ne olacak bu işin sonu!



 

Habertürk gazetesinde Esra Boğazlıyan'ın yazısı şöyle;

Okullar açıldı açılalı velilerden gelen şikyetlerin haddi hesabı yok. Aşırı kalabalık sınıflar, fiziki koşulların yetersizliği gibi kronikleşmiş sorunların yanında, çocukları bekleyen tehlikelerle ilgili de mesajlar geliyor, örneğin, öğrenciler için trafik düzenlemesi yapılmaması ya da okullarda devam eden inşaatların çevresinde güvenlik önlemi alınmaması gibi...

HİÇ DEĞİLSE BİR AÇIKLAMA...

Hatırlayın... Daha birkaç gün önce bu köşede, çarpıcı bir örnek gördünüz. Üsküdar Saffet Cebi İlköğretim Okulu'ndaki spor salonu inşaatı nedeniyle çocukların risk altında kaldığı iddia ediliyordu. Veliler, şantiyenin çevresindeki uyduruktan koruma bandının çocukları korumaktan çok uzak olduğunu düşünüyor, yetkilileri göreve çağırıyordu. Konuyla ilgili okul yönetiminden ya da il milli eğitim müdürlüğünden herhangi bir açıklama gelmediğinin altını çizerek kentin başka bir bölgesine uzanalım. Zira yine bir okulla ilgili ciddi bir sıkıntı var... Bu kez adresimiz Beşiktaş... Anafartalar

İlköğretim Okulu... Aslında bu sefer problem, ortada okul falan olmaması. Şöyle ki; 1979'da açılan ilköğretim okulu, geçen yıl boşaltılır. Binanın yıkılarak yeniden yapılacağı söylenir, öğrenciler de başka okullara nakledilir. Gelin görün ki aradan geçen zamanda hiçbir ilerleme olmaz. Haliyle veliler okulun akıbetini merak eder fakat yetkililerden tatmin edici bir yanıt gelmez. Bu arada okul arazisinin satılacağı söylentileri dolaşmaya başlar. Yeni eğitim yılı için de okul adına öğrenci kaydı alınmaması endişeleri iyiden iyiye artırır. Sözün özü şudur ki, veliler, çocuklarının başka okullarda, hıncahınç sınıflarda değil, kendi okullarında eğitim görmesini istiyor. Hiç değilse bir açıklama bekliyor. Çok şey mi istiyorlar!

BUGÜN PROTESTO GÖSTERİSİ YAPILACAK

Aylardır yetkili makamlardan herhangi bir yanıt alamayan veliler, bugün bir yıldır boş duran okulun önünde toplanıp protesto gösterisi yapacak, konuya dikkat çekecek..."

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK

 


Geri Dön