Kim Kimdir?

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!Ş

NET HOLDİNG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Besim Tibuk kimdir? Besim Tibuk önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Besim Tibuk biyografik bilgisi...

BESİM TİBUK KİMDİR?

Besim Tibuk, 14 Nisan 1945 yılında Rize Fındıklı ilçesinde dünyaya geldi. Tibuk, Türk turizmci, iş insanı ve aynı zamanda eski bir siyasetçidir.

BESİM TİBUK EĞİTİM HAYATI!

Besim Tibuk, Laz kökenli bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Tibuk, ilk okulu Murgul'da, orta okulu Kars, Artvin ve İzmit'te sonlandırdı.

 Besim Tibuk, AFS bursu ile ABD'ye gitti ve liseyi ABD'de tamamladı. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi ve Dış Münasebetler Bölümünü şu anki ismiyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü sonlandırdı. 1971 ile 1972'de İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde işletmecilik ihtisas programına girdi ve bu alanda yüksek lisans yaptı.

BESİM TİBUK İŞ HAYATI!

Besim Tibuk, iş hayatına 1964 yılında tercüman rehber olarak turizm sektöründen girmiş oldu. Sonra seyahat acenteleri müdürlüklerinde de çalıştı. 1974 yılına gelindiğinde ise tercüman rehberleri örgütleyip, Net Holding'in nüvesi olan Net Turizm'i hayata geçirdi.