Ekonomi

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigorta ve bireysel emeklilik sektörlerinin hızlı büyümesi ve finansal sistem içindeki paylarının istikrarlı artışı göz önüne alındığında, 2019 yılında İstanbul'u küresel bir finans merkezi olarak konumlandırma vizyonunu burada paylaştı

SEDDK'nın üçüncü kuruluş yıl dönümü ve BES'teki 18 yaş altı çocuk sayısının 500 bini geçmesi Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de katıldığı bir etkinlikle kutlandı.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigorta ve bireysel emeklilik sektörlerinin hızlı büyümesi ve finansal sistem içindeki paylarının istikrarlı artışı göz önüne alındığında, 2019 yılında İstanbul'u küresel bir finans merkezi olarak konumlandırma vizyonunu burada paylaştı. daha dinamik ve proaktif bir yaklaşımla düzenlenebileceklerini, denetlenmelerini sağlamak için devreye alındıklarını söyledi.

SEDDK'nın kuruluşundan bu yana sigortalıları korumak ve uluslararası pazarla güvenilir, istikrarlı ve entegre bir sektör varlığını sağlamak misyonuyla çalıştığını anlatan Eroğlu, bankacılıktan sonra gelen ikinci büyük sektör olarak sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün sunduğu teminatlar, ödediği tazminat ve oluşturduğu fon birikimiyle çok önemli fonksiyonlar icra ettiğini aktardı.

"Penetrasyon oranımızı artırmaya odaklandık"

Mehmet Akif Eroğlu, 18 yaş altındaki çocuklar için başlattıkları BES uygulamasının çok büyük ilgi gördüğünün altını çizerek, "2022 Kasım ayı sonu itibarıyla 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aşmış ve fon büyüklüğü 2,5 milyar TL'yi geçmiştir." şeklinde konuştu.

Son 20 sene içerisinde sektörün büyümesinde ve gelişmesinde reformların önemli katkılar sunduğunu açıklayan Eroğlu, SEDDK'nin kuruluşunun da en önemli kilometre taşı olduğunu söyledi.

Eroğlu, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin gelecek dönemin en belirleyici riskleri arasında olduğuna dikkati çekerek, doğal afetlerin sadece hasar yaratmakla kalmadığını aynı zamanda ekonomik büyümeyi de baltaladığını dile getirdi.

Bakım ve sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacın artarak devam ettiğini aktaran Eroğlu, sigorta güvencesinden yoksunluğun ülke ekonomilerine ciddi yükler getirdiğini ifade etti.

Tüm paydaşlarla beraber sektörü büyütmek ve penetrasyon oranını artırmak üzere çalıştıklarını duyuran Eroğlu son olarak, şunları kaydetti:

"Bu amaçla öncelikle 26 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına tüm taraflar için sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla trafik alanındaki yapısal çözümlerimizi kamuoyuyla paylaştık. Zorunlu trafik sigortasında amacımız sürücü davranışlarının etkin yönteminin sağlanması yoluyla hasar maliyetleri ve en nihayetinde sigorta primlerini aşağı çekerek, 26 milyon sigortalının üzerindeki yükü hafifletmektir. Sigorta, acente, sigorta şirketleri ve sigortalılar olmak üzere tüm taraflar için sürdürülebilir bir ortam sağlamaktır. Diğer çok önemli hedefimiz ise tabiatıyla penetrasyon artırmaktır. SEDDK olarak yaşadığımız konjonktürün mevcut ve gelecek risklerinin farkındalığıyla yapısal çözümler üretmeye, en temel gündemimiz olan penetrasyon oranımızı artırmaya ve daha fazla insanımızın sigorta ve bireysel emeklilik sistemini sağladığı güvence ve koruma kapsamının altına almaya odaklandık. Biliyoruz ki ülkemiz dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında olmasına rağmen, sigorta sektörümüz dünya sıralamasında 38. sırada yer alarak ekonomik potansiyelimize uygun yerde değil. Bu amaçla sektörümüzün hak ettiği yere ulaşması için tüm paydaşlarımızla birlikte çaba göstermek üzere iş planımız üzerinde çalışıyoruz."

Bir senenin ardından dolar eski yerinde! Enflasyon önlenemedi!
Asgari ücrette son düzlük! Tarih netleşti! Saatler sonra açıklanacak! İşte bütün ayrıntılar...
Dolar, altın, gümüş neyiniz varsa hemen bakın! İslam Memiş tarih verdi! Şimdi bakmayan bin pişman!