Ekonomi

BES'te yeni dönem başladı! Devlet katkısı yüzde 30'a yükseltildi!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. BES yenilikler yapıldı ve sistemde devlet desteği yüzde 30'a yükseltildi. İşte tüm detaylar... BES'te avans sistemi devreye alındı ve nakit para ihtiyacında para çekilebilme imkanı getirildi

BES'te devlet desteği yüzde 30'a yükseltildi. BES'te avans sistemi devreye alındı ve nakit para ihtiyacında para çekilebilme imkanı getirildi. 

Çocuklarının erken emeklilik fırsatınından faydalanmasını isteyen anne ve babalar BES ile ilgilenmeye başladılar. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 11 Şubat tarihinden itibaren 18 yaş altı 234 bin çocuğun sisteme katıldığını dile getirerek fonun büyüklüğünün 256 milyar liraya ulaştığını açıkladı. 

Mynet'te yer alan habere göre, bu yıl gerçekleştirilen yasal düzenlemeyle birlikte BES'e devlet katkısı yüzde 30'a yükseltildi. Ayrıca kısmen ödeme imkanı da getirildi. 

"KATILIMCI SAYISI 167 BİN 275 OLDU"

11 Şubat 2022 tarihinden itibaren bireysel emeklilik sisteminde gönüllü olarak yer alan kişi sayısının 7 milyon 158 bin, otomatik katılım yoluyla yer alanların sayısının da 6 milyon 221 bin olduğunu ifade eden Bakan Nebati, "Bununla birlikte aynı tarihte 18 yaş altı vatandaşların sisteme girmesine ilişkin 2021 yılında yapılan düzenleme sonucunda yaklaşık 234 bin (18 yaş altı) kişi sisteme katıldı. Toplam fon büyüklüğü 256 milyar olup çeşitli yatırım araçlarında değerlendiriliyor. 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle BES kapsamında emekli olan katılımcı sayısı 167 bin 275 oldu" dedi. 

KUMBARA GÖREVİ GÖRÜYOR

BES, 18 yaş altı çocuklar için bir nevi kumbara görevi görüyor. Bankacılık işlemlerinde olduğu gibi veliler, vasiler aracılığıyla fiili ehliyete sahip olmayan bu yaş grubu da BES'e dahil edilebiliyor. Aile üyeleri için ayrı ayrı hesap açılabiliyor, yüzde 30'luk devlet katkısından daha fazla yararlanma imkanı tanınnıyor.

Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor? Milyonları heyecanlandıran açıklama!