İnşaat Malzemeleri

Beton fiyatları son 3 yılda yüzde bin arttı! C30 beton fiyatı bugün ne kadar? 2024 güncel beton fiyatları

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesinden biri olan betonda fahiş fiyatlar dikkat çekmeye devam ediyor. Beton fiyatlarına dikkat çeken İnşaat Mühendisi, Atakan Bakılan son üç yılda yüzde bin arttığını kaydetti.

Beton fiyatları inşaat sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Fahiş fiyatları ile dikkatleri üzerine çeken beton fiyatları, özellikle deprem bölgelerinde dudak uçuklatıyor. 

Artan maliyetler başta müteahhitler olmak üzere konut sektörünü olumsuz etkiliyor.  İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan da bugün sosyal medya hesabınndan beton fiyatlarına değindi. Son 3 yılda betonda yüzde bin arttğını söyledi. 

2021 yılında ortalama bir beton fiyatının 250 lira iken bugün 2000-3000 lira aralığında satılmaya başlandığını açıkladı. Bakılan, ortalama C3 sınıfı betonun 2750 lira olduğunu açıkladı. İşte  Atakan Bakılan'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım;

Atakan Bakılan @atakanbakilan

2021 yılında ülke genelinde fiyatı ortalama 250₺ bandında olan C30 sınıfı beton bugünlerde 2000₺ ile 3500₺ aralığında satılıyor. Ortalamasını 2750₺ olarak kabul edersek betonun, son 3 yılda %1000’e varan oranlarda zamlandığı görülüyor.

Hazırbeton.com'da yer alan fiyatlara göre güncel beton fiyatları şu şekilde; 

Hazır Beton Güncel Fiyat Listesi 2024


         BETON SINIFI                 BİRİM FİYAT

 
Fiyatlar gösterge amaçlı olup şantiye lokasyonu ve metraja göre farklılık gösterebilir. Yukarıdaki tabloda belirtilen fiyatlara KDV dahil değildir.

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda hangi beton kullanıldı? İşte yıllara göre beton kullanımı

Rekabet Kurulu'ndan beton şirketlerine soruşturma! Fahiş fiyatlara 'dur' denildi!

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de en pahalı beton hangi şehirde satılıyor?