02 / 05 / 2024

Betonarme prefabrikasyonda güncel gelişmeler!

Betonarme prefabrikasyonda güncel gelişmeler!

Türkiye Prefabrik Birliği, 14 Haziran 2010 tarihinde “Betonarme Prefabrikasyonda Güncel Gelişmeler” başlıklı bir çalıştay düzenleyecek



Türkiye Prefabrik Birliği, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile 14 Haziran 2010 tarihinde İTÜ Taşkışla Binası'nda prefabrikasyon konusunda ülkemizde ve Avrupa'da son dönemde yapılan deneysel ve bilimsel çalışmaların sunulduğu bu çalışmaların sonuçlarının tartışıldığı “Betonarme Prefabrikasyonda Güncel Gelişmeler” başlıklı bir çalıştay düzenleyecek.

Etkinlikte dünyanın en aktif deprem bölgelerinden birinde bulunan Türkiye'nin yapı güvenliği ve Betonarme Prefabrikasyon ilişkisi üzerinde değerlendirmelere yer verilerek, sekiz Avrupa Birliği ülkesinin yer aldığı, depreme dayanıklı inovatif yapı sistemlerinin geliştirilmesini hedefleyen AB destekli araştırma projesi SAFECAST'a ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Çalıştayın önemine ve içeriğine ilişkin bilgi veren Türkiye Prefabrik Birliği Başkanı Buğra Küçükkayalar şunları söyledi: “Ar-Ge'nin artan önemine koşut gelişmekte olan araştırma olanakları ve artan araştırmacı sayısı ulusal ve uluslararası işbirliklerini de beraberinde getirdi. Her ülke için kendi gereksinimlerinin öncelikli olacağı bu çalışmalarda rekabet öncesi bir düzeye kadar ulusal ve uluslararası ortak girişimler gerçekleştirilmesi artık taraflarca giderek daha çok benimsenmekte ve çeşitli kaynaklardan da destek görmektedir. Çünkü parasal kaynaklar kadar etkin araştırma gücünün sinerji yaratmak üzere bir araya getirilmesi de büyük önem kazanmıştır. Bu açıdan konuya yaklaşmakta olan Türkiye Prefabrik Birliği de uzun süredir ülkemizin çeşitli araştırma kuruluşları ile birlikte önemli araştırmalara önayak olmuş ve destek vermiştir. Rekabetin giderek daha acımasızlaştığı ulusal ve uluslararası ortamda yenilik, güvenilirlik, yaratıcılık olmadan ayakta kalmanın ve ilerlemenin mümkün olamayacağı açıktır. Ulusal ve uluslararası gelişmelerden üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmek isteyen Türkiye Prefabrik Birliği yeni bulguların sunulduğu bir bilgilendirme ve bilimsel tartışma ortamı yaratmak amacıyla bir günlük bir çalıştay düzenlemektedir. Daha önce yapılan Ar-Ge çalışmalarının özetleri, yeni bulgu ve uygulamalar ile yönetmeliklere giren yeni tasarım düşüncelerinin de gözden geçirileceği bu çalıştaya sonuçları açısından büyük önem veriyoruz.” 

Organizasyona, ülkemizin önemli bilim insanlarının yanı sıra prefabrikasyon ve deprem mühendisliği konularında uzman İtalya, Slovenya ile Yeni Zelanda'nın önde gelen bilim insanları da katılacaktır. 

Bir gün sürecek olan çalıştayda İtalya L'aquila ve Şili depremlerinden elde edilen bulgular da tartışılacak, sonuçları Türkiye açısından değerlendirilecektir.


Geri Dön