Kent Haberleri

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın 2023 hasadına başlandı. Peki 2023 Taşköprü sarımsağı ne kadar? 1 kilo Taşköprü sarımsağı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsağı fiyat listesi...   Geçen yıl artan üretim sebebi ile fiyatı düşen Taşköprü sarımsağının 2023 satış fiyatları üreticinin yüzünü  güldürmeyi başardı

Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret alarak tescillenen Taşköprü sarımsağının hasad dönemi başladı.  Geçen yıl artan üretim sebebi ile fiyatı düşen Taşköprü sarımsağının 2023 satış fiyatları üreticinin yüzünü  güldürmeyi başardı. Peki Taşköprü sarımsağı ne kadar? 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı...

2023 TAŞKÖPRÜ SARIMSAK FİYATI NE KADAR? TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI BU SENE KAÇ LİRA OLDU? 

Taşköprü'de yaklaşık 4 bin ailenin ekonomik kazanç elde ettiği ''beyaz altın'' olarak adlandırılan sarımsağın hasadı başladı. Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilli Taşköprü sarımsağı pazarda satılmaya başlandı.

AB'nin yanı sıra Türkiye'de de coğrafi işaretle tescilli olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 23 bin dekar alanda üretiliyor olup,  25 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Temmuz ayının gelmesiyle hasat işlemlerini tamamlayan çiftçiler, ürünlerini pazara getirmeye başladı. Pazarda satışa sunulan sarımsak, büyüklüklerine göre 15 ila 45 lira arasında satılıyor.

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu da pazarda sarımsak fiyatının 1-2 hafta değişim gösterebileceğini dile getirerek, Şu an pazarda satılan sarımsağın henüz yaş olduğunu, kuruduğu zaman fiyatlar değişeceğini söyledi.

Eligüzeloğlu: ''Tüm çiftçilerimize hayırlı hasatlar ve hayırlı satışlar diliyorum. Rabb'im tüm üreticilerimize kolaylık versin." ifadesini kullandı.

Antalya Hali'nde sarımsak 1 TL, patates 3 TL ve soğan 3 TL! İşte 15 Ekim 2022 fiyat listesi 

Zabıtanın sarımsak tezgahına el koyduğu yaşlı adamın gözyaşları Twitter'da gündem oldu