29 / 04 / 2024

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tamamlanan Riva Deresi çevresindeki toplam 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tamamlanmış olan Riva Deresi çevresindeki toplam 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı.

Dost Beykoz'da yer alan habere göre geçtiğimiz sene Mayıs ayında toplamda 23 mahallenin imar planları tamamlanmış, geri kalan mahalleler için de çalışmaların sürdüğü belirtilmişti.

Bu kapsamda, Riva Deresi Çevresi 1. Etap Riva, Paşamandıra, Göllü, Alibahadır, Öğümce ve Bozhane planlarına ilişkin itirazlar değerlendirildi ve planlar yeniden askıya çıktı.

Söz konusu planlar, Bakanlığın 27 Aralık 2023 tarihli ve 8350526 sayılı oluru ve Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylandı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ve web sitesinde eş zamanlı şekilde askıya çıkarılan planlara ilişkin itirazlar İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne yapılabilecek.

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kıymetli hemşehrim, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yetkisinde bulunan Riva Deresi Çevresi 1. Etap (Riva, Alibahadır, Paşamandıra, Göllü, Öğümce ve Bozhane) Mahallelerimizde itirazlara istinaden düzenlenen İmar Planları askıya çıkmış olup düzeltme yapılmayan bölümlerde planlarımız kesinleşmiştir. Taşınmazınızın imar planındaki durumunu aşağıdaki linke ada ve parsel bilgilerini girip öğrenebilirsiniz.

Bu süreçteki güçlü destekleri için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'ye şükranlarımı sunuyorum. Beykoz'umuza hayırlı olsun.” 

İmar durum bilgisi sorgulamak için tıklayın

TOKATKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN YÜZDE 60'LIK KISMI TAMAM


Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Tokatköy'deki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son duruma ilişkin önemli detaylar vermişti.

Murat Aydın, Beykoz'da kentsel dönüşümde önemli bir eşiğin atlandığına değinerek ve "Bunu kamuoyunu yanlış yönlendirenlere inat bize güvenen hemşehrilerimizle birlikte başardık" diye konuşmuştu.

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi Tokatköy Projesi’nin yüzde 60'ının bir yıl içinde tamamlandığını dile getiren Aydın, "Kısa bir süre içerisinde daireleri hemşehrilerimize teslim etmeye de başlayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Beykoz Tokatköy projesi kapsamında 82 bin 792 metrekarelik alanda toplam 776 yeni konut ve 47 iş yeri hayata geçirilecek. 

 

Ev ve araba almak için bekleyenler hazır olun! 2024'te piyasaları neler bekliyor?

Milli Emlak'tan iki ilde 20 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa satışı!

8 banka yeni enflasyon tahminini peş peşe açıkladı!


Geri Dön