02 / 05 / 2024

Beykoz ve Esenler halkı yol yapım çilesi çekiyor!

Beykoz ve Esenler halkı yol yapım çilesi çekiyor!

Kentin iki ayrı ucunda, Beykoz ve ve Esenler'de aynı eziyet var... Çalışma eziyeti... Bir türlü tamamlanamayan projeler yüzünden millet geçecek yer bulamıyor. Yağmurla birlikte ortalık çamur deryası. Belediyeler ise ortada yok...



Bu köşede sıkça yer bulan çalışma eziyetini taşıyoruz bugün yine manşetimize... Hem de bir değil, iki şikayeti birden... Kentin iki ayrı ucundan... Beykoz ve Esenler'den... Her iki bölgede olup bitenlere de aşinayız aslında... Bir türlü tamamlanamayan, uzadıkça uzayan kazılar, kazıldıktan sonra eski haline getirilmeyen, çamura bulanan yollar ne yazık ki kentin kaderi... Bu iki bölgede de bunlar yaşanıyor işte... Gelin şimdi detaylara geçelim.

İlk durağımız Beykoz Paşabahçe. Soğuksu Mahallesi, Masal Sokak'ta altyapı çalışması yapılmış bir süre önce... Çalışma olmuş bitmiş ama yol öylece bırakılmış, doğru düzgün asfaltlanmayınca da yağmurla birlikte ortalık çamur deryasına dönmüş. Millet çamurlara bata çıka yürüyor, araçlar sokağa giremiyor. Anlayacağınız perişanlık diz boyu. Ve bütün bunlar kentin orta yerinde oluyor.

İLERLEME YOK Kİ!
Gelelim Esenler'e... Orada da durum pek farklı değil. Namık Kemal Caddesi'nde başlayan yol bakım ve onarım çalışmaları çileye dönmüş durumda. Zira projede bir arpa boyu ilerleme olmuyor. Çalışmalar bir başlıyor bir duruyor. Dört bir taraf kazılı. Bu yağmurlu günlerde nasıl bir manzaranın ortaya çıktığını tahmin etmek hiç zor değil, iyi de bütün bunlar yaşanırken Beykoz ve Esenler Belediyesi nerede İşte cevabı merakla beklenen soru da bu.

Sabır taşı bile çatlardı
Çamur demişken... Elbette Beylikdüzü'ne değinmeden olmaz. Zira bölgede çamur işkencesinin hası yaşanıyor. Bildiğiniz gibi uzunca bir süredir metrobüs hattı çalışmaları sürüyor. Bu yüzden de Avcılar Beylikdüzü arasında kazı yapılıyor. Ortalık savaş alanı gibi. Haliyle son günlerdeki yağmurla birlikte her yer çamur içinde kaldı.

"E çalışma var, ne yapsınlar. Mecburen çamur olacak" demeyin sakın. Tamam çalışmanın getirdiği zorluklar tabii ki olacak ama hiçbir önlem alınmadığından Beylikdüzü'nde artık bıçak kemiğe dayanmış durumda.

Özellikle de toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edenler açısından... Çünkü çalışmalar çerçevesinde otobüs durakları kaldırıldığından vatandaş çamura bulanmış yolların ortasında, sağanak yağışın altında otobüs beklemek zorunda kalıyor.

Son birkaç gündür Acil Şikayet Hattı'na gelen isyan mesajlarının haddi hesabı yok. Projenin tamamlanmasına daha iki ay var. Ama millette sabır kalmadı. Bizden söylemesi...

Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön