Ulaşım

Beykoz’a metro müjdesi! Altunizade-Kavacık metro hattının imalat çalışmaları başlıyor!

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler yaptığı açıklamada Beykoz’a yapılacak olan ve merakla beklenen Altunizade-Kavacık metro hattının projesinin hazır olduğu, imalat konusunda da çalışmalara başlanacağı müjdeledi.

Beykoz Belediyesi’nin gerçekleştirdiği mahalle buluşmalarının 19.’su Kavacık Mahallesi’nde gerçekleşti.

Beykozgüncel’de yer alan habere göre mahalleliler söz konusu buluşmalarda başta imar ve mülkiyet sorunu olmak üzere, metro, köprü trafiği sorunu, Hasan Yavuz Camii yapımı, altyapı hizmetleri, okul temizliği, çevre güvenliği, sahipsiz sokak hayvanları sorunu, çocuk oyun alanları, kaldırım sorunu, pazar yeri sorunu, sokak aydınlatılması gibi taleplerini ilettiler.

Vatandaşların sorularına yanıt veren Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler,  seçim vaadi olan Altunizade-Çengelköy-Kavacık metro hattı projesi ile ilgili müjde de verdi.

“METRO İMALAT KONUSUNDA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada metro hattı projesinin yazışmalarının tamamlandığını dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler “Üsküdar metro hattındaki Altunizade durağından Kavacık’a bağlantı gerçekleştirilecek. Ulaştırma Bakanlığından yazıyı bekliyorlar. Projelendirmeleri zaten başladı, imalat konusunda da çalışmalara başlayacağız diye söz aldık. Ortak akılla, ayrıştırmadan bir aile gibi düşündüğümüz takdirde biz bu işleri çözeriz.” diye konuştu.

DEPREM KAPIDA

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler açıklamasında EK-16 ve 2B imzalarının imzalarken siyasi bir yaklaşım sergilemediğini dile getirerek “Ben Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a, ‘Siz bakanlığı bir kenarı koyun ben de belediye başkanlığımı. Ben size boğazdan başlayarak 2960 Öngörünüm’den başlayarak bazı çözüm noktaları söyleyeceğim’ dedim. O da sağ olsun beni dinledi, haklısın dedi. Bunu Genel Müdürü’ne iletti, inşallah hayata geçer çünkü kapımızda deprem var. Boğaziçi Öngörünüm’deki yapılar depreme ihtiyacı olmadan kendi kendine yıkılacaklar. ‘Sayın bakanım Rezerve Yapı Alanı oluşturalım’ dedim. ‘Siz istediğiniz bölgede söz konusu bu alanı oluşturun Beykoz halkı da Boğaz’da ne tür bir yapılanma olabileceğini gözleriyle görsün’ dedim. Bizim toplum gördüğü şeye inanıyor. O nedenle bu konuda da sağ olsun bir çalışma inşallah yürütür ve başarılı olur. Biz her başarıyı alkışlarız, siyasi görüşlerine göre değerlendirmeyiz. Beykoz’da yaşayanların iş imkânlarına kavuşması için bu bahsettiğim rezerv yapı alanını iş imkânları içinde açmamız lazım.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde Kavacık trafiğini rahatlatmak amacıyla kuzeyden ve güneyden etkileyecek biçimde giriş çıkış projelerinin olduğunu kaydederek, Çekmeköy, Kadıköy ve Ümraniye tarafında da trafik konusunda bir rahatlatma çalışmalarının olduğunu belirtildi.

542 ADA SORUNU

542 ada sorunu için de imar planlarında iyileştirmelerin olduğunu fakat yeniden ilave yapılması gereken hususlar olduğu kaydedilerek, itiraz değerlendirmelerinin yapıldığını ve bu ayki veya sonraki meclise yetiştirmeye çalıştıkları belirtildi.
 

 

Fuzul Topraktan Yeni Esenler görücüye çıktı! 390 konutluk yeni proje!

İslam Memiş gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Tuzla'da 174 bin metrekarelik yeşil alanın imara açılmasına mahkemeden 'dur' kararı!