27 / 04 / 2024

Beykoz’a metro müjdesi!

Beykoz’a metro müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Anadolu Yakası’nın ilk ziyaretini eşi Sare Davutoğlu’yla birlikte Beykoz’a yaptı. Belediye Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığı seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu Beykoz’a metro ve hizmetlere devam sözü verdi.




Başbakan Ahmet Davutoğlu Anadolu Yakası’nın ilk ziyaretini eşi Sare Davutoğlu’yla birlikte Beykoz’a yaptı. Belediye Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığı seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu Beykoz’a metro ve hizmetlere devam sözü verdi.  


İlçe sakinleriyle buluşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volan Bozkır, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır,  AK Parti İstanbul Milletvekilleri adayları, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek eşlik etti.


Beykozlularla buluşmak büyük bir onur


Beykoz Belediyesi önünde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu ilçe sakinlerini “Beykozlularla buluşmak her zaman büyük bir onur ve heyecan kaynağı. Hz. Yuşa’nın diyarı Beykoz’a, aziz Beykozlulara selam olsun.” şeklinde selamladı.


Türkiye’nin bu günlerde kritik bir dönemeçte olduğunu söyleyen Davutoğlu: “Türkiye 7 Haziran’da kritik bir seçime gidiyor, bu kritik bir dönemeç. 12 yılık kazanımın devam edip etmeyeceğini bu dönemeçte göreceğiz.   Cumartesi akşamına kadar 81 ile gitmiş olacağız. Kimi İç Anadolu’da, kimi Güney sahillerinde kimi Güneydoğu Anadolu’da geziyor. Türkiye’nin bütününü kuşatan tek parti AK Parti. Türkiye’yle milletle her yerde kucaklaşan tek parti AK Parti.” dedi.


12 yılda 737 Hastane, 18 bin km duble yol  


Konuşmasının devamında istikrarın ülkedeki kazanımlarını sıralayan  Davutoğlu: “12 yılda istikrarla ülkemizi dünyanın en önemli güçlerinden biri haline getirdik. 12 yıl önce IMF kapısında bekleyen Türkiye yok artık. Onurla dolaşan Türkiye Cumhuriyeti var. Türkiye’ye bu itibarı kim kazandırdı. İMF borçlarını kim ödedi. Bir tek piyade tüfeği bile yapamayan ülkeden kendi savaş uçağını yapan ülkeye kim getirdi? Kendi helikopterini kim yaptı? Kendi savaş uçağını kim yapıyor?  Kendi savaş gemilerini kim yaptı? 737 hastaneyi, 18 bin km duble yolu kim yaptı.”  diye sordu.


Türkiye Balkanlar’dan Ortadoğu’ya Kol Kanat Geriyor  


Türkiye’nin muhalefet ve dış güçler tarafından büyümesinin engellenmeye çalışıldığını söyleyen Davutoğlu: “2002’den bu yana her türlü tuzağı kurdular.  Biz karşımıza çıkan uluslararası lobilere boyun eğmemişiz, size boyun eğer miyiz?  AK Parti uyuyan devi uyandırdı. Bu devin adı Türkiye Cumhuriyeti.  Şimdi uyuyan devi diz çöktürmek istiyorlar. Türkiye artık Balkanlara ve Orta Doğu’ya Somaliye Filistin’e kol kanat geriyor. Orta Asya’ya kol kanat geriyor. Kanatlarımızı kırmak istiyorlar. Kartalların kanatları kırılır mı? Biz ufuklara yürüyoruz.” şeklinde konuştu. 


İstanbul’a Dünyanın En Büyük Projeleri    


“Türkiye yükselirken İstanbul da yükseliyor” diyen Ahmet Davutoğlu: “Dünyanın en büyük hava limanını İstanbul’a yapıyoruz. Bir ayağı Beykoz’da olan Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayırlı olsun. Boğaz'ın iki yakası arasına Dünyanın ilk 3 katlı tünelini inşa ediyoruz. Marmaray’ı açtık, Avrasya Tünelini yapıyoruz. Dünyanın en uzun 4. büyük asma köprüsünü İzmit Körfezi’nde yapıyoruz. İstanbul  İzmir  arası 3,5 saate iniyor.“ şeklinde projeleri sıraladı.


Başbakan Davutoğlu: “Beykoz Her Şeye Layık”


Beykoz’un hep nefes alınan güzel bir diyar olduğunu vurgulayan Davutoğlu metro müjdesi verdi ve ilçeye hizmetleri sıraladı:  “Beykoz’da 15,5 km uzunluğunda Kanal Riva’yı tamamlıyoruz, Kanuni Sultan Süleyman Ormanı’nı belediyeye devrediyoruz. Karlıtepe’de  4 km teleferik hattı kuruyoruz. Üsküdar’dan Beykoz’a arasında raylı sistem kuruyoruz. Anadoluhisarı köprülü kavşağını yapıyoruz. Beykoz’a film platosu kuruyoruz.  Herkes Beykoz’un güzelliğini görsün diye.  Bakın Kadir Bey burada Beykoz’a metro gelecek inşallah.  İstanbul’un her yerine metro konforu getirmeye kararlıyız. Şahinkaya Spor kompleksinde Beykoz’a yaraşır her türlü imkân olacak. Beykoz her şeye layık.“ diyerek ilçedeki hizmetleri sıraladı.


Davutoğu konuşmasının ardında ilçe sakinlerine karanfil dağıttı. 


Başkan Kadir Topbaş: “Beykoz’un adının dünyada gündeme gelmesini istiyoruz”


Beykoz’a bugüne kadar 1.4 kat trilyon değerinde yatırım yaptıklarını belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş da ilçede yapılan hizmetleri sıraladı: “Beykoz’un  geçmişteki doğal gaz talebini 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Boru itme metoduyla her iki sahili kolektöre aldık. Tertemiz bir Beykoz ortaya çıktı. İstanbul deniz kenti Beykoz’un bu güzelliklerden istifade etmesi lazım. Beykoz’a marina yapacağız. Küçüksu Çayırı’nı ihya edeceğiz. Karlıtepe projemiz var. Kılıçlı’da bir film platosunu arzu ediyoruz. Beykoz’un adının Dünya’da  gündeme gelmesini istiyoruz. Beykoz’a yapacak çok daha iş var.” şeklinde konuştu.  


Başkan Çelikbilek: “Beykoz Bugün Tarih Yazacak”


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de: “Beykoz bugün bir tarih yazacak. 2011’de Anadolu Yakası’nın seçim starını Cumhurbaşkanımız bu meydandan aynı saatte vermişti. O gün kendisi kucakladınız, bağrınıza bastınız bir tarih yazdınız. Bugün de Anadolu Yakası’nın ilk ziyaretleri buradan başlıyor. Rabbim çıktığı yolu başbakanımıza hayırlı ve mübarek etsin, ülkeye millete iyilikler getirsin. 2004’te, 2009’da ve 2014 yerel seçimleri ile 2002’de, 2007’de ve 2011’deki genel seçimlerde istikrarı seçerek ülkemizin neler kazandırdığınızı sizler şahitsiniz” dedi.  


AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ise daha büyük bir Beykoz, daha büyük bir İstanbul ve daha büyük Türkiye hedefine kardeşlik, birlik, beraberlik ve coşku içinde ilerlemeyi temenni etti. 




Beykoz Belediyesi


Geri Dön