02 / 05 / 2024

Beykoz'da tapu sıkıntısı tarih oluyor!

Beykoz'da tapu sıkıntısı tarih oluyor!

Yıllardır kangrenleşen tapu sorununu çözmek için mücadele eden Beykoz Belediyesi, bazı mahallelerde vatandaşın yüzünü güldürdü. Şu ana kadar 2 bin 300 kişi tapu almak için başvuru hakkı kazandı...



İSTANBUL BEYKOZ Belediyesi, İstanbul Büyükşehir'den devraldığı arazileri, kullanan vatandaşlara satıp tapu sorununu çözmeye başladı. Büyükşehir'den Beykoz Belediyesine takas yoluyla devredilen 197 parselin hak sahiplerine satış işlemi için 2 bin 300 Beykozlu başvurularını yapmaya başladı. Beykoz Belediye Emlak İstimlâk Müdürlüğii'nce yürütülen satış ve tapu işlemleri için 16 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek. Çubuklu, Çiğdem, Yeni Mahalle ve Ortaçeşme mahallelerinde yapılan satış işlemleri nedeniyle Beykoz Belediyesi'nde kuyruklar oluştu. İzdiham yaşanmaması için önlem alındı. 


METREKARESİ AZAMİ 260 LİRA Tapu sevincini Beykozlularla paylaşan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz'da şimdiye kadar yürütülen en kapsamlı tapu çalışmasının meyvesini almanın kıvancını yaşadıklarını söyledi. Çelikbilek, "Beykozlular'ın en büyük sorunlarından biri olan tapu sıkıntısı artık tarih oluyor. 


İBB'den takas yoluyla devraldığımız arazileri hak sahibi vatandaşlarımıza satıyoruz. Beykoz için bir devrim olan bu hizmetle, söz verdiğimiz mülkiyet sorununun çözümü noktasında yeni bir adım atmış oluyoruz. Vatandaşlarımız metrekaresine 160 ile 260 lira bedel ödeyecek. Tapularına kavuşturduğumuz 2 bin 300 Beykozlu'ya sevinçlerini tek tek paylaşıyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 



ŞENOL DEMİRCİ/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön