19 / 07 / 2024

Beylerbeyi trafiği rahatlayacak!

Beylerbeyi trafiği rahatlayacak!

Üsküdar ile Beykoz arasındaki trafik sorununu ortadan kaldıracak Beylerbeyi Kavşağı çalışmaları sürüyor. İBB tarafından alt yapı çalışmaları yürütülen proje, Üsküdar ile Beykoz arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirecek




ÜSKÜDAR ile Beykoz arasındaki trafik sorununu ortadan kaldıracak Beylerbeyi Kavşağı çalışmaları sürüyor. İBB tarafından alt yapı çalışmaları yürütülen proje, Üsküdar ile Beykoz arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirecek. 2x2 haline getirilen Beylerbeyi-1.Boğaz Köprüsü yolunun akımının sürekliliği sağlanarak, proje kapsamında yapılacak altgeçit ile Üsküdar-Beykoz akımı, kesintisiz olarak işleyecek. Projelendirilen yollar ile bölgedeki trafik yoğunluğu çözülecek, gereksiz beklemeler ortadan kalkacak, bölge trafiği daha konforlu ve güvenli hale gelecek.

U DÖNÜşžLERİ SAĞLANACAK
Beylerbeyi Sarayı önünde projelendirilen dönel kavşak ile U dönüşleri sağlanacak. Proje kapsamında gerekli yerlere istinat duvarları, yaya merdivenleri ve yeşil alanlar yapılarak, çevre ile uyumu sağlanacak. Yayaların daha güvenli geçişini sağlamak için yapılacak olan iki adet yaya alt geçidi, engellilerin de kullanımına uygun olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, bugün bölgede düzenleyeceği basın gezisi ile çalışmaları yerinde inceleyecek.
Habertürk

--

Beylerbeyi Kavşağı kesintisiz olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mart ayında Beylerbeyi Kavşağı"nın tamamlanmasıyla sabah ve akşam saatlerinde Üsküdar-Beykoz ve Boğaziçi Köprüsü yönündeki yoğunluğun ortadan kalkacağını bildirdi.

Üsküdar ile Beykoz arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirecek olan Beylerbeyi Kavşağı"nda incelemelerde bulunan Topbaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, diğer büyük şehirlerde olduğu gibi İstanbul"da da trafikte büyük bir yoğunluğun yaşandığını dile getirdi.

Göreve geldikleri günden bugüne İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesinin yarıdan fazlasını ulaşımla ilgili yatırımlara ayırdıklarını anlatan Topbaş, kentte 16,5 milyar TL"lik ulaşım yatırımı gerçekleştirdiklerini, son 6 yılda 231 kavşak, altgeçit ve yol düzenlemesi yaptıklarını ifade etti.

Kadir Topbaş, Beylerbeyi istikametinden Üsküdar"a girişleri sağlayan tünellerden birinin Deniz Kuvvetleri Eğitim Birliği içinde kaldığı için bu bölgeden geçiş imkanının olmadığını belirtti.

Ulaşımda sıkıntılı bir bölge olan bu noktaya çözüm bulabilmek için 1 Kasım tarihinde Beylerbeyi Kavşak Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Topbaş, 'Üsküdar istikametinden Beylerbeyi yönüne gitmek isteyen bu noktada bir sinyalizasyonla karşılaşıyor. Boğaz Köprüsü girişine gitmek isteyen, Beylerbeyi tarafından gelenle çakışıyor. Buradaki kesişme noktasında ciddi bir problem vardı' dedi.

Topbaş, proje tamamlandığında köprü altını kullanarak Üsküdar istikametinden gelen vasıtaların 44 metrelik bir altgeçitten geçerek Beylerbeyi yönüne gideceklerini anlattı.

Buradaki sinyalizasyonun ortadan kalkacağını ve kesintisiz bir geçişin gerçekleşeceğini ifade eden Topbaş, Beylerbeyi"nden Üsküdar"a gitmek isteyen vasıtaların mevcut tüneli kullanarak gidebileceklerini belirtti.

Kadir Topbaş, 'Beylerbeyi Kavşağı Mart ayı sonunda tamamlandığında sabah ve akşam saatlerinde Üsküdar-Beykoz ve Boğaziçi Köprüsü yönündeki yoğunluk ortadan kalkacak' dedi.

Beylerbeyi Kavşak Projesi"nin maliyetinin 6,6 milyon TL olduğunu ifade eden Topbaş, 'Burada 1520 metrelik yol yapılıyor. Burası boş bir arazi değil, trafik ve yoğunluk var. Trafiğe zarar vermeden çalışmak gerekiyor. Trafiği felç etmeden bu projeyi hayata geçirmek önemli' diye konuştu.

Yaya geçişleri itibariyle özürlüleri de dikkate alan bir projelendirme yapıldığını anlatan Topbaş, perde betonlar yapıldığını, otobüs durakları için ceplerin tasarlandığını, bu proje tamamlandığında Boğaziçi Köprü geçişinin de kesintisiz hale geleceğini belirtti.

Kadir Topbaş, öte yandan Beylikdüzü metrobüs ihalesinin 13 Ocakta yapılacağını, ihaleyi hızlı çalışacak bir firmanın kazanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Topbaş, ihalenin onaylanması ve inşaat sürecinin tamamlanmasının ardından Beylikdüzü metrobüs hattını 2011 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini, ihale yasağı nedeniyle ihale gerçekleşmeden fiyatını söyleyemeyeceklerini kaydetti.

Topbaş, daha sonra kavşağın altyapı çalışmalarını inceledi ve burada görev yapan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
AA  


Geri Dön