28 / 04 / 2024

Beylerbeyi Tünel çıkışı Altgeçit projesi trafiğe çözüm olacak!

Beylerbeyi Tünel çıkışı Altgeçit projesi trafiğe çözüm olacak!

Üsküdar'dan Beykoz'a gidiş ve gelişlerde yaşanan trafik sorununa çözüm olacak 'Beylerbeyi Tünel çıkışı Altgeçit, Kavşak ve Bağlantı Yollan Uygulama Projesi' tüm hızıyla sürüyor



ÜSKÜDAR'DAN Beykoz'a gidiş ve gelişlerde yaşanan trafik sorununa çözüm olacak 'Beylerbeyi Tünel çıkışı Altgeçit, Kavşak ve Bağlantı Yollan Uygulama Projesi' tüm hızıyla sürüyor. Proje ile Beylerbeyi 1. Boğaz Köprüsü akımının sürekliliği sağlanırken, altgeçit ile Üsküdar-Beykoz trafik akışı, kesintisiz olarak işleyecek. Beylerbeyi Sarayı önünde inşa edilen döner ada ile mevcut durumda sağlanamayan U dönüşleri yapılabilecek.

Yayaların güvenli geçişini ve metrobüse erişimini sağlamak için altgeçitler inşa edilecek. Üsküdar yönündeki mevcut tünelden çıkan otobüsler için de standart durak cepleri oluşturularak, toplu taşıma araçlarının sebep olduğu duraklamaların önüne geçilecek. Mevcut yollar, bölgenin ihtiyaçlarına göre genişletilecek. Bir karayolu altgeçidi, 2 yaya altgeçidi ve bir yaya merdiveni yapılacak.

1.6 KİLOMETRE YOL YAPILACAK
Uygulama kapsamında yaklaşık 1.6 kilometre yol, 600 metrekare sanat yapısı ve 3 bin metrekare kazıklı istinat duvarı projelendirildi. Proje hayata geçirildiğinde, sinyalize kavşaktan kaynaklanan trafik akışmdaki düzensizlikler giderilerek, yaya sirkülasyonu emniyetli ve konforlu bir şekilde sağlanacak. Beklemelerden kaynaklanan zaman kayıpları minimize edilerek, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlanmış olacak.

Son 6.5 yılda 231 kavşak, altgeçit ve yol düzenlemesi bitirerek rekora imza attıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, Üsküdar-Beykoz ve Beylerbeyinden Boğaziçi Köprüsü'ne girişi kesintisiz hale getirecek olan Beylerbeyi Kavşağı'nm mart ayının sonunda tamamlanacağını kaydetti.

TRAFİK IşžIKLARI KALDIRILACAK
Beylerbeyi istikametinden Üsküdar'a girişleri sağlayan tünellerden birini yeniden kullanıma uygun bulmadıklarını anlatan Kadir Topbaş, bu nedenle trafiği kesintisiz hale getirecek ve ışıkları ortadan kaldıracak yeni bir kavşak projesini uygulamaya koyduklarını ifade etti. Bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafiği çok iyi bildikleri dile getiren Topbaş, 'Üsküdar istikametinden, Beylerbeyi yönüne gitmek isteyenler bu noktada bir sinyalizasyonla karşılaşıyor. Boğaz Köprüsü girişine gitmek isteyen, Beylerbeyi tarafından gelenle çakışıyor. Buradaki kesişme noktasında ciddi bir problem var. Onu kökten çözüyoruz. Vatandaşlarımıza biraz daha sıkıntı vereceğiz. Ama kavşak tamamlandığında bugünleri bir daha hatırlamayacağız' dedi.
SABAH METROPOL

 


Geri Dön