06 / 05 / 2024

Beylikdüzü, lüks konutun ucuz fiyata bulunduğu yer!

Beylikdüzü, lüks konutun ucuz fiyata bulunduğu yer!

Yeni projelerde uygun fiyatları görenler Beylikdüzü'ne mutlaka uğruyor. istanbul'da ev arayanların hem lüksü hem de ucuzluğu bir arada yakalayabildiği ilçe, gelecek için büyük potansiyel taşısa da konut stoku düşündürüyor  



Kooperatiflere tahsis edilen alanlarda toplu konutların yükselmesiyle gündeme gelen Beylikdüzü, 2000'li yıllarda
yapılaşmasına tam gaz devam etti ve son 5 yılın gözdesi oldu. Yerli ve yabancı pek çok şirketin önemli konut projelerine imza attığı bölge, Yakuplu ve Gürpınar'ın da katılımıyla martta İstanbul'un yeni ilçeleri arasına katıldı. Tek bir şirketin İG bin konut üretebildiği ve krizin bile satışları tamamen durduramadığı bölgenin en çekici özelliği ise uygun fiyatlar. Yeni lüks dairelerin büyüklüğüne göre 80 bin-350 bin TL arasında alıcı bulduğu bölgenin şehir merkezine uzak olması, tüketici açısından fiyatları düşüren bir avantaja dönüşüyor.

NÜFUS 500 BİNE ULAŞIR
İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa da, Beylikdüzü'nü "Hem lüksün hem ucuzluğun buluştuğu yer" olarak nitelendiriyor. Aşa, bölgenin artık sayfiye özelliğinden çıktığını, sosyal alanları, alışveriş merkezleriyle tam bir kent özelliğine büründüğünü belirtiyor. "Beylikdüzü, yeni yapılan konutlarla beraber birkaç yıl içinde nüfusunun 500 binleri göreceğine inandığım bir yer" diyen Aşa, şöyle devam ediyor: "Şehirden uzaklık bir handikap olsa da metrobüs ulaşımı başladığında Selamiçeşme'ye kadar tek vasıtayla gidilebilecek. TEM'e ye E5'e yakınlığı, Beykent Üniversitesi'ne ev sahipliği yapması önemli. Ancak en büyük avantaj, 230 metrekarelik kaliteli bir dubleks dairenin 150 bin TL'ye satın alınabildiği bir yer olması."

ARSA YATIRIMINA UYGUN
Beylikdüzü'nün de konut arzmdaki fazlalık açısından İstanbul'un bazı bölgeleriyle aynı kaderi paylaştığını aktaran Aşa, "Ancak bölgedeki boş konutların zamanla dolacağını düşünüyorum. Özellikle E5'in sahil tarafındaki yapılaşma sonrası boş yer kalmaz" diyor. Aşa, bölgenin arazi açısından da bonkör olduğunu belirterek, "Silivri'ye bir havaalanı yapılacak. Sanayi imarlı arsalar da var. Dolayısıyla arsa yatırımı için de uygun bir lokasyon" şeklinde konuşuyor.
Habertürk


Geri Dön