Beylikdüzü Manhattan gibi görünüyor!
Beylikdüzü İstanbul'un Batı yakasında hızla gelişiyor
Bölgede gelişimin öncüsü Gül İnşaat, 120 metre yüksekliğe sahip Skyport ile İstanbul'un yeni Manhattan'ının müjdecisi oldu
Proje Gezi-Yorum bu hafta İstanbul'un Batı yakası Beylikdüzü'ndeydi. Bölgenin silüetine yeni bir boyut kazandıran Beylikdüzü'nün ilk ve tek rezidans hizmeti sunan projesi Skyport'u Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Gül ile birlikte gezdik. İstanbul'un Batı aksında gelişen bölgelerin başında gelen Beylikdüzü'nde artık İstanbul'un Manhattan'ı olarak kabul edilen Levent-Maslak hattındakilere benzer yüksek yapılar inşa ediliyor. Beylikdüzü'nün ilk yüksek katlı binası Gül İnşaat'ın imzasını taşıyor. Türkiye'nin ilk uluslararası mimarlık ofisinin kurucusu olan ve uluslar arası bir çok mimarlık ödülünün sahibi olan Metin Hepgüler tarafından tasarlanan Skyport, Beylikdüzü'nün simge binası olarak kabul ediyor. 34 kat ve 120 metre yüksekliği ile Beylikdüzü'nün silüetine yeni bir boyut kazandıran Skyport'un satış ofisinde Gül İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Gül ile buluşuyorum. Yalçın Gül, "Eşsiz konumu, yüksek yapı kalitesi, sıra dışı mimari yaklaşımı, teknolojisi ve elit yaşam tarzıyla Skyport zirvede yer almak isteyenleri bekliyor" diye konuşuyor. Proje ile ilgili genel bilgiler veren Yalçın Gül, projenin152 home-ofis daire ile 45 cadde mağazasından oluştuğunu belirtiyor. Skyport da yüzde 90 satış oranına ulaşılmış. Gelecek ay yaşamın başlayacağı projeyi gezerken, dairelerine ya da ofislerine taşınmak için son hazırlıklarını yapan Skyport sakinlerine rastlıyorum. Yalçın Bey'le Skyport'u gezmeye başlıyoruz. Skyport'un girişinde 5 yıldızlı otellerde görmeye alışık olduğumuz tarzda bir lobi yer alıyor. Yüksek tavanlı (iki daire katı yüksekliğinde) lobi dizaynı ve ışık sistemiyle fark yaratıyor. Lobi'den geçerek örnek dairelere çıkmak için asansörlere yöneliyoruz. Skyport'da Schindler markalı asansörler tercih edilmiş. Toplam 5 asansörün bulunduğu projede, asansörlerden biri yük asansörü ve acil durumlarda kullanılabilecek şekilde hatta sedye sığabilecek büyüklükte. Asansör tercihi yapılırken fiziksel engellilerin de kullanabileceği modeller tercih edilmiş.
Detay çözümlerle her metrekare değerlendirilmiş
SKYPORT'DA stüdyo, 1+1 ve 2+1 home-ofisler yer alıyor. Projedeki fiyatlar ise 130 bin dolar ile 515 bin dolar arasında değişiyor. 88 metrekare büyüklüğündeki 1+1 dairede tüm alanlar çok iyi şekilde değerlendirilmiş. Geniş bir salonun yer aldığı dairede mutfak bölümü salonun içerisinde konumlandırılmış. Tüm daire tiplerinde mutfaklarda fırın, set üstü ocak, akıllı fırın, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinde Siemens ürünleri tercih edilirken, mutfak tezgahlarında Corian malzeme kullanılmış. Mutfak dolaplarında ise Lake markasının ürünleri kullanılmış. Tüm dairelerde yerler ahşap lamine kaplanırken, ıslak zeminler, koridor ve banyo duvarları mermer ile kaplanmış. Mutfak ve banyo armatürlerinde ise ECA markalı ürünler tercih edilmiş.
BEĞENDİM
Skyport'a yürüme mesafesinde çok sayıda alışveriş merkezi bulunuyor.
120 metre yükseklikteki zirve restoran panoromik manzaraya sahip.
Yatırımcılar için yüksek kira getirisiyle cazip.
BEĞENMEDİM
Hemen yanında E-5'in olması gürültü kirliliğine neden olabilir.
Ulaşım akslarının kavşak noktasında ma trafik yoğunluğu fazla.
Skyport'ta katlarda yer alan koridorlar daha geniş olarak planlanabilirdi.
Sabah/Bülent YOLDAŞ