Genel

Beylikdüzü metrobüs çalışmaları şoförleri de çıldırttı!

Beylikdüzü'ndeki metrobüs çalışmaları, otobüs şoförlerini de isyan ettirdi: "Trafik dayanılmaz boyutta. Yol ortasına çakılan kazıklar, gereksiz yere kapatılan şeritler işleri daha da karıştırıyor. Aklımızı kaçırmak üzereyiz..."

 

Beylikdüzü'ndeki metrobüs çalışmaları nedeniyle aylardır bölgede trafik felç... Birkaç şeridin birden kapatılması, hem E-5, hem de yan yol trafiğini içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklüyor, özellikle de son bir haftadır ortalık toz duman... Sabah ve akşamları trafik öyle bir düğümleniyor ki çözebilene aşkolsun! Birkaç yüz metrelik mesafe bile en az yarım saatte aşılabiliyor. Doğal olarak herkes sinir küpü.. Günlerdir trafikte sıkışıp kalan İstanbulluların "Yetti artık' isyanını okuyorsunuz bu sütunlarda...

'SEFERLER AKSIYOR'

Bugün ise söz her gün onlarca kez bu güzerghta gidip gelen otobüs şoförlerinde. Zira onlar da akıllarını kaçırmak üzere... Bakın Mavi Marmara Ulaşım A.Ş.'ye bağlı özel halk otobüsü şoförleri, nasıl veryansın ediyor: "Metrobüs inşaatı nedeniyle keşmekeşe dönen Avcılar -Beylikdüzü trafiği artık dayanılmaz boyutta. Düzensiz yürütülen inşaat çalışmaları bütün İstanbulluları olduğu gibi bizi de canımızdan bezdirdi. Son bir haftadır trafik tam cinnetlik. Tek derdimiz trafik de değil. Yol ortasına çakılan kazıklar, gereksiz yere kapatılan şeritler, asfaltı yarım bırakılmış yollar, asfaltı kazıldıktan sonra kenarları jilet gibi bırakılan yollar, doldurulmayan çukurlar araçlarımıza da büyük hasar veriyor. Otobüsler hurdaya döndü, ne lastik dayanıyor ne amortisör. Adım adım bile ilerlemeyen trafik yüzünden bir günde normalinden yaklaşık 100 TL fazla yakıt tüketiyoruz, çukurlar yüzünden bir ay içinde 4-5 tane lastik parçalıyoruz.

Ayrıca sefer saatlerimize yetişemiyoruz, yolcular mağdur oluyor. Yenibosna'dan Mimaroba'ya 2 saatte gidemiyoruz. Ne yolcularda sinir kaldı ne bizde... İnşaat alanında gerekli önlemler alınsa, çukurlar kapatılsa, gereksiz yere şerit kapatılmasa trafik bu denli yoğun olmayacak. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin artık bu çıldırtan trafiğe ve düzensizliğe çözüm bulmasını istiyoruz."

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK