27 / 04 / 2024

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap açılışa hazırlanıyor!

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap açılışa hazırlanıyor!

İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’ni hizmete açan Beylikdüzü Belediyesi, 250 bin metrekare 1. etabının ardından şimdi de hızla 2.Etabı hizmete açmak için çalışmalara devam ediyor...



Beylikdüzü Belediyesi, 1 milyon metrekarelik alanıyla İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’nin hizmete açtığı 250 bin metrekare 1. etabının ardından şimdi de hızla 2.Etabı İstanbullularla buluşturmak için çalışmalara devam ediyor.

Yaklaşık 342 bin metrekare alana sahip Yaşam Vadisi 2.Etaptaki çalışmaların yıl sonuna dek tamamlanarak açılışının yapılması planlanıyor.

Beylikdüzü Belediyesi'nde yer alan habere göre, Beylikdüzü Belediyesi, 2030 Vizyonu’nda ortaya koyduğu daha yeşil bir kent hayalini adım adım gerçekleştiriyor. İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’nde, hizmete kazandırılan 250 bin metrekarelik 1.Etabın ardından şimdi de 2. Etap için yoğun mesaisine aralıksız devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü; çim serimi, ağaç dikimi gibi kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemesi, bisiklet ve yürüyüş yolları yapımı, alt yapı ve üst yapı çalışmaları, elektrik alt yapısı ve aydınlatma çalışmaları ile zemin iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. 

2. Etapta Farklı Fonksiyonlar Bir Arada

Beylikdüzü, Yaşam Vadisi 2. Etabın açılmasıyla 2030 Vizyonu’nda hedeflenen yeşil kent hedefine bir adım daha yaklaşacak. 1. Etap ile Vira Kavşağı arasında kalan Yaşam Vadisi 2. Etap, yaklaşık 342 bin metrekare alana sahip. 

Yaşam Vadisi 2. Etabın içerisinde 6.6 kilometrelik yaya yolu ve 2.2 kilometrelik bisiklet yoluna yer veriliyor. Yaşam Vadisi 2.Etapta merkez olarak belirlenen “Çekirdek” alanda Eğlence ve Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alan ile başlayan kısımda kavaklıkların içerisinde bulunan sessiz okuma bahçeleri olacak. Bu alanda ayrıca kütüphane ve kafe ile rekreatif birimlere de yer verilecek.

Vadiye Komşu Bir de Atletizm Pisti Olacak

Projede 900 metrekarelik yansıma havuzu, çeşitli yaş gruplarına hitap eden modern temalı oyun alanları ile skatepark, 80 metre uzunluğunda sergi ve kültür köprüsü, orman alanı, bitki tünelleri, erguvan ağacı bahçesi, leylak bahçesi, sessiz bahçe, çiçek bahçesi gibi doğal peyzaj alanlarının yanı sıra çeşitli yaş gruplarına hitap edecek etkinlik alanları da bulunacak. Ayrıca vadi ile komşu olan eğitim vadisinin hemen yanında bir atletizm pistine de yer verilecek.

1 milyon metrekare büyüklüğünde olan ve Beylikdüzü sahile kadar uzanan 6 etaplık Yaşam Vadisi’nin 3,4,5 ve 6’ncı etabı ise 1. ve 2. etabın kurguları geliştirilerek planlanacak. Vadi tamamen bittiğinde Beylikdüzü’nde geniş bir yeşil koridor oluşturacak. Yeşilin temel tasarım öğesi olduğu projede vadinin ilk etabından sahile kadar yaya erişimi de mümkün olacak.

 


Geri Dön