Arsa ve Arazi

Beylikdüzü'ndeki dev tesis ve arsası satışa çıkarılıyor

Üretim tesislerini Manisa Akhisar'daki organize sanayi bölgesinde toplayacak olan Kervan Gıda Beylikdüzü'ndeki üretim tesisi ve arsalarını rekor fiyatla satışa çıkaracak. Rapor değeri 402 milyon 950 bin 000 TL  Kervan Gıda'dan KAP'a yapılan açıklamada, İstanbul tesislerinin Akhisar binalarına nakli için çalışmalara başlanmasına, atıl duruma düşecek İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan ve son değerleme raporundaki değeri 402 milyon 950 bin 000 TL olan fabrika binası ve arsalarının satış anındaki piyasa fiyatlarından satışının yapılması için şirket genel müdürlüğüne yetki verilmesine karar verildiği bildirildi

Gıda ve içecek sektöründe yumuşak şeker, sakız, sert şeker, draje çikolata, sürpriz yumurta ve oyuncaklı ürün kategorilerini içeren şekerleme üretimi ve satışı konularında faaliyet gösteren Kervan Gıda, üretiminin tamamını Manisa Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı süren tesislerine toplayarak, İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan üretim tesisi ve arazisinin satışa çıkaracak.

Rapor değeri 402 milyon 950 bin 000 TL 

Kervan Gıda'dan KAP'a yapılan açıklamada, İstanbul tesislerinin Akhisar binalarına nakli için çalışmalara başlanmasına, atıl duruma düşecek İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan ve son değerleme raporundaki değeri 402 milyon 950 bin 000 TL olan fabrika binası ve arsalarının satış anındaki piyasa fiyatlarından satışının yapılması için şirket genel müdürlüğüne yetki verilmesine karar verildiği bildirildi.

Şirketin faaliyet raporunda verilen bilgiye göre bundan böyle, üretim teşvik kapsamında bulunan Manisa Akhisar'daki organize bölgesinde toplanacak. Yapılan açıklamada, "Akhisar bölgesinde yapmakta olduğumuz inşaat çalışmalarından ve Polonya’da devam eden jelly hattı yatırımı ve inşaat çalışmalarından oluşmaktadır. Şirketimiz yurt içi yatırımlarına teşvik bölgesi olan Manisa – Akhisar’da devam etmekte olup ilerleyen süreçlerde yapılacak olan yatırımların da bu bölgede gerçekleştirilmesi planlanmaktadır" denildi. Şirket Akhisar’da yer alan mevcut 16.000 metrekare kapalı alanlı yumuşak şeker üretimi yapan fabrikasına ek olarak yaklaşık 7.000 metrekarelik ek bir yetırım yapmıştı

 

7 tesiste 3 bin kişiyle üretim yapılıyor

Üretim ve satış faaliyetlerini halen Akhisar’da, İstanbul’da ve Polonya’da bulunan toplam 7 üretim tesisinde, 70 bin metrekare kapalı alanda sürdüren Kervan Gıda toplamda 3 bin 101 kişiye de istihdam sağlıyor.

Satış gelirleri yüzde 201 arttı

Halen Borsa İstanbul'da işlem gören şirketin yıllık üretim kapasitesi 2022 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla 117 bin 700 ton/yıl ve 83,2 milyon adet/yıldır. Kervan Gıda'nın 2022 yılının ilk yarısındaki satış gelirleri ise 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 201 oranında artarak 2 trilyon 033 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Şirketin verdiği bilgiye göre Türkiye tarafında yurt dışı satışların ciro içerisindeki payı ise 2021 yılının ilk yarısında yüzde 64,9 olarak gerçekleşirken, 2022 yılının aynı döneminde yüzde 5,1 artışla yüzde 70,0 oranında gerçekleşti. Şirketin 2022 yılı ilk yarısında döviz bazlı gelirleri ise 104,3 milyon ABD Dolar olarak kayıtlara geçti.

40 ilde 499 arsa açık artırmada gidiyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 101 bin liraya imarlı arsa fırsatı! 

İstanbul'da 6 taksitle arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye resmen açıkladı, fiyatı duyan inanamadı!