Kent Haberleri

Beylikdüzü'ndeki kiosk yapı mimarlara ödül getirdi!

Beylikdüzü Belediyesi Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilen ve bir kentsel tasarım projesi olan kiosk yapısı, mimarları olan Yüksek Mimar Murat Şahin ve Yüksek Mimar Cengiz Gültek'e ödül getirdi.

Beylikdüzü Belediyesi Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilen ve bir kentsel tasarım projesi olan kiosk yapısı, mimarları olan Yüksek Mimar Murat Şahin ve Yüksek Mimar Cengiz Gültek'e ödül getirdi. Bu yapı kentin bir iletişim noktası olarak, insanı yeşil ile buluşturma özelliği taşıyor.

 

Günlük hayatın koşturmacası içerisinde hayat gittikçe monotonlaşıyor. Herkes işten eve, evden işe giden bir hengamenin içerisinde üzerine düşen rolu oynuyor. Otobüs durakları, sokak lambaları, arabalar, kaldırımlar... Tüm bu unsurlar aynı hayat gibi, sokağın monoton temasını oluşturuyor. İşte bu temadan kurtulmak adına, Beylikdüzü Belediyesi sınırları içerisinde betonla yeşilin bulultuğu noktalarda yepyeni bir kentsel tasarım projesi gerçekleştirildi. 


Yeşile dokunmak


Cumhuriyet Caddesi'nde hayata geçirilen "Yeşile dokunmak" sloganından yola çıkılarak yapılan kiosk yapı projesi, halısının yeşil; tavanının gökyüzü olmasıyla dikkat çekiyor. Yapı, hayatın tüm koşuşturmacası arasında nefes alablimek ve kısa bir süre de olsa kitaplardaki satır aralarında kaybolmak adına güzel bir örnek teşkil ediyor. Toplumu oluşturan en küçük parçanın birey olduğunu düşünürsek, birey için yaşam ve mekân kalitesini arttırabilmek, kenti algılama ve ona dâhil olma yönünde yeni açılımlar yapmamıza olanak veriyor. Böylece tasarlanan, kullanılan alan kentin bir iletişim noktası haline geliyor.


Kiosk yapı ödül getirdi


Tüm bu özelliklere sahip kiosk yapının mimarı olan Yüksek Mimar Murat Şahin ve Yüksek Mimar Cengiz Gültek (PDG Mimarlar), Beylikdüzü Belediyesi Cumhuriyet Caddesi Kentsel Tasarım Projesi 1. Kısım 1. Etap, Kiosk yapısıyla; "Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri 2016 Yapı Dalı Jüri Ödülü"nü kazandı. Bu ödül, Yüksek Mimar Turgut Cansever’in anısına Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda Kepez Belediyesi adına, ülkemizdeki mimarlık ve yapı sektöründeki faaliyetlerin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi, mimarlığın ve uyumlu kentleşmeye katkısının kamuoyunun gündeminde bulundurulması, mimarlık ürünlerinin belgelendirilmesi, kullanıcıların ve yüklenicilerin

bilinçlendirilmesi, güzel sanatların teşvik edilmesi amacıyla veriliyor.


Gazete İstanbul