27 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.



Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık gündem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında afetlerle mücadele kapsamında, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra Hatay İskenderun’da Beylikdüzü Belediyesi tarafından oluşturulan çadır kentte yaptıkları çalışmalarla olası İstanbul depremine karşı yapılan hazırlıkları ve Beylikdüzü’nde süren kentsel dönüşüm sürecini kamuoyuyla paylaşan Başkan Çalık, Türkiye’ye yayılan ve büyük takdir toplayan “Beslenme Saati” uygulamasına da değindi.


AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ

Yaptığı açıklamalarda olası afetlere karşı yapılan çalışmalarla ilgili önemli detaylara değinen Başkan Çalık, “Ben hep kentlere kafa yordum. Şehirler afetlere karşı nasıl daha hazır duruma gelir, dirençli kentleri nasıl inşa edebiliriz, nasıl modeller ortaya koyabiliriz diye. Biz “Beylikdüzü Aklı” ile bir afet yönetim modeli ortaya koyduk. Afet yönetim merkezimizi de inşa ettik. Olası bir afet anında çok ihtiyaç duymuş olduğumuz Beylikdüzü Mutfak’ı inşa ettik. Afet sonrasından da gelen yardımların tasnif edileceği bir yere ve barınma alanına ihtiyacımız var diyerek Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı’nı inşa etti. Yine Türkiye'de bir ilki hayata geçirerek, en önemlisi belki birçok belediyeye örnek olacak Afet ve Acil Durum Müdahale Konteyneri ve geçici barınma sorununu çözmek için Modüler Yaşam Evi’ni de hayata geçirdik. Ayrıca bununla beraber teknoloji tabanlı yönetim sistemi oluşturduk. Bunu yalnızca deprem zamanı değil diğer tüm afetlerde de kullanıyoruz. Afetlere karşı hazırlıklarımızı da yapıyoruz. Bizler Beylikdüzü’nde yaşamı dayanışmayla iyileştirmeye, şehrimizi hazırlıklı ve dayanıklı hale getirmek amacıyla çalışmayı sürdüreceğiz”  diye konuştu.

Beylikdüzü nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

ÇOK BÜYÜK BİR KENTSEL YENİLEME PROJESİ GELİYOR


Yaptığı konuşmasında, kentsel dönüşüm meselesinin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Çalık, “En önemlisi dirençli şehir oluşturma meselesidir. Benim arzu ettiğim, Beylikdüzü kendi kendine yetebilen bir şehir haline dönüşsün. Her türlü olumsuzluklara karşı dirençli, dayanıklı ve sürdürülebilir bir şehir olsun. Pek çok yerde kentsel dönüşümü teşvik ediyoruz. KİPTAŞ ile beraber yürüttüğümüz dönüşüm projelerimiz var. Şehrin yenilenmesini çok önemsiyoruz. Bir yandan da şehrin geleceğine dair de emin adımlar atılması gerekli. Maalesef şehirlerimiz hep birbirine benziyor. Önümüzdeki dönemlere dair komşularımıza bir müjde de vermek istiyorum. Çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceğiz. Beylikdüzü’nün toplam üç mahallesini ve yaklaşık olarak 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacak. Üç mahallenin tamamını Avrupai bir şehre dönüştüreceğiz. Benim Avrupa’da örnek aldığım kentlerden bir tanesi Barselona’dır. Çok güzel şekillenmiş teknik kadroların muazzam planlamalarla ortaya çıkmış. Kentlerimizi yenilerken parsel ve ada bazında değil, mahalle bazında dönüşüm yapalım. Beylikdüzü’nde insanların yaşamaktan mutlu olacağı bir şehir inşa edeceğiz” dedi.

 

Deprem bölgesindeki inşaat işlerine yoğun ilgi: İş makinesi operatörlüğüne talep 5 kat arttı!

Emeklilerden kira isyanı!

KİPTAŞ'ın 2 projesinin teslimleri için geri sayım başladı!


Geri Dön