27 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. 



Afetlerle mücadele noktasında alınan önlemleri ve gerçekleştirilen çalışmaları konuk olduğu televizyon programında anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Önümüzdeki döneme ilişkin komşularımıza bir müjde vermek istiyorum. Çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceğiz. Proje Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacak. Üç mahallenin tamamını Avrupai bir kente dönüştüreceğiz" diye ifade etti.

Beylikdüzü nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

“ÇOK BÜYÜK BİR KENTSEL YENİLENME PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Konuşmasında, kentsel dönüşüm meselesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Çalık, en önemlisinin dirençli kent oluşturma meselesi olduğunu söyledi.

Çalık, kensi arzusunun Beylikdüzü kenti kendi kendine yetebilen bir kent haline dönüşmesi olduğunu ifade ederek, "Her türlü olumsuzluklara karşı dirençli, dayanıklı ve sürdürülebilir bir kent olsun. Birçok yerde kentsel dönüşümü teşvik ediyoruz. KİPTAŞ’la beraber yürüttüğümüz dönüşüm projelerimiz var. Kentin yenilenmesini çok önemsiyoruz. Bir taraftan da kentin geleceğine yönelikte de emin adımlar atılması lazım. Maalesef kentlerimiz hep birbirine benziyor" dedi.

Önümüzdeki döneme ilişkin komşulara bir müjde vermek istediğini belirten Çalık, "Çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceğiz. Beylikdüzü ’nün 3 mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacak. 3 mahallenin tamamını Avrupai bir kente dönüştüreceğiz" dedi.

Avrupa’da örnek aldığı şehirlerden bir tanesinin Barselona olduğunu söyleyen Çalık, "Çok güzel şekillenmiş teknik kadroların muazzam bir planlamasıyla ortaya çıkmış. Kentlerimizi yenilerken parsel ve ada bazında değil, mahalle bazında dönüşüm gerçekleştirelim. Beylikdüzü’nde insanların yaşamaktan mutlu olacağı bir kent inşa edeceğiz” diye konuştu.

Beylikdüzü nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

“HİÇBİR ÇOCUĞUN KADERİ YOKSULLUK VE AÇLIK OLAMAZ”

Onlarca projeyi Beylikdüzü’nde hayata geçirdiklerini de ifade eden Çalık, “Beslenme Saati projesiyle onur duyduğum kadar hiçbiri ile onur duymadım. Çünkü biz ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına hiçbir yerinde belediyenin reklamını yapmadan, belediye başkanının ismini yazmadan gıda paketleri ulaştırıyoruz. Paketleri Beylikdüzü Mutfak’da hazırlıyoruz. Bugüne kadar toplam 2 bin 815 çocuğumuza her gün bu gıda paketlerini ulaştırdık. Hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk ve açlık olamaz" diye belirtti.

"Şayet adil, adaletli, vicdanlı ve hakkaniyetli insanları yönetim mekanizmalarına seçebilirsek, bu ülkenin toprakları bu ülkenin bütün evlatlarını doyurur" diyen Çalık, "Biz, yerel yönetim olarak devletin, hükümetin yapması gereken bir sosyal adalet projesini kendi imkanlarımızla yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü 44 adet gayrimenkulü kiraya verecek!

Altın, dolar, borsa, bitcoin... 2023'te en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?


Geri Dön