01 / 05 / 2024

Beyoğlu Gençlik Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Beyoğlu Gençlik Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

İBB Meclisi’nde oy çokluğu ile Beyoğlu Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edilen ve mahkemelik olan İBB’ye ait Beyoğlu’ndaki gençlik merkezini yurt olarak işletmek için açılan ihale sonuçlandı. İhaleyi, İBB şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. kazandı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beyoğlu Sütlüce Mahallesi'nde belediye mülkiyetinde olan parsel üzerinde yapılan Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi'nin 3 katını “Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu” olarak 3 yıl süreyle işletmek üzere bugün ihale düzenledi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; ihalede tahmini bedel, yıllık 50 bin TL olmak üzere 3 yıllığı 150 bin TL olarak açıklanmıştı. Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen ve İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın yönettiği ihaleye teklif sunan tek katılımcı, İBB şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş, oldu. İhaleyi de Boğaziçi Yönetim A.Ş yıllık 55 bin+KDV teklifi ile 3 yıllığına aldı. 

HUKUKA UYGUN DEĞİL

İhalede teklifin açıklanmasından önce söz alan Ömer Lütfi Arı, ihalenin hukuka uygun olmadığını belirterek, “İhale kararı alındığında belirttiğimiz gerekçelerle bu ihalenin hukuka uygun olmadığı inancındayız. Dolayısıyla bu ihale ile ilgili herhangi bir yorumda bulunmayacağız. Karar alınırken yazılan şerhimiz geçerlidir” diye konuştu.


Geri Dön