29 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda 5 katlı bir bina çöktü!

Beyoğlu'nda 5 katlı bir bina çöktü!

İstanbul Tarlabaşı Kurabiye Sokak'ta bir otoparkın yanında 5 katlı bir bina çöktü. Binanın daha önce boşaltıldığı ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtildi. İlk belirlemelere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı.



Tarlabaşı'nda bir otoparkın yanındaki binanın çökmesinin ardından bölgeye itfaiye sevk edildi


İstanbul Tarlabaşı Kurabiye Sokak'ta bir otoparkın yanında 5 katlı bir bina çöktü. Binanın daha önce boşaltıldığı ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtildi. İlk belirlemelere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 


Bir görgü tanığı, "Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu" dedi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bize gelen bilgiye göre enkaz altında kimse yok. Şu anda ilk etapta binada detaylı araştırma yapılacak. İkincisinde de çevredeki binalarda inceleme yapılacak. Çevredeki binalar sağlam değilse gereği yapılacak" dedi.


Kurabiye sokakta çöken 5 katlı binanın en alt katında bir kahvehane, üst katlarında ise pansiyon bulunuyordu. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. 



Habertürk




Bu haber AA'da şöyle yer aldı:


Beyoğlu'nda Tarlabaşı Mahallesi Zambak Sokak'taki beşer katlı bitişik iki bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yerinde belediye ve itfaiye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.


AA




Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Beyoğlu'nda beşer katlı bitişik iki boş bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda şans eseri ölen yada yararlanan olmadı.


Tarlabaşı Mahallesi Zambak Sokak'taki 5'er katlı bitişik iki bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 


Yapılan ilk incelemelerde binaların boş olduğu anlaşıldı. Olay yerine belediyeye bağlı iş makineleri ve kepçeler geldi. 


Zambak Sokak ve binaların arka tarafındaki Kurabiye Sokak, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.


İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek ilgililerden bilgi aldı. 


Şahin: İçeride herhangi bir kimse yok


Vali Şahin, 2 binadan oluşan bloğun çökmek suretiyle yıkıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: 


"İlk aldığımız bilgilere göre, sevindirici husus, içeride herhangi bir kimse yok. Bina çökmeden önce ikaz edilerek işletme sahiplerince ve komşular tarafından dışarı çıkarılmışlar. Aldığım ilk bilgiler bunlar ama yine de ekiplerimiz gerekli arama tarama çalışmalarını yapacak, enkaz altına bakacaklar. Temennimiz ve bilgilerimiz, enkaz altında kimsenin, yaralı ve can kaybının olmadığıdır. Tabii mevcut binalar, tescilli binalar. Tarlabaşı'ndaki kentsel veya kültürel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz. Arkadaşlarımız detaylı incelemeleri yapacaklar, daha sonra bilgileri sizlere aktaracağız."


Binanın 1 bloğunun otel, diğer bloğunun 2 katının lokanta, üst katlarının ise depo olarak kullanıldığını kaydeden Vali Şahin, "İşletmecinin verdiği bilgiye göre, otelde 2 müşterisi varmış. Birisi dışarıdaymış. Diğerinin de ikaz edilerek odasından dışarı çıkması sağlanmış. Alt katlarda işletmeler var, biri köfteci, onun da uyarılarak tahliyesi sağlanmıştır. Yan tarafta bulunan açık otoparkta da araç bulunmadığı bilgisini aldık. İlk bilgiler, içeride kimsenin bulunmadığı yönündedir" dedi.


Etraftaki binalar da kontrol edilecek


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da gazetecilere yaptığı açıklamada, çökmenin gerçekleştiği binanın yanındaki yapıların da tedbiren boşaltıldığını ifade ederek, "Etraftaki binaların da yapılacak tespitlerin ardından kullanılıp kullanılmayacağına karar vereceğiz" şeklinde konuştu.


Olay yerinde belediye ve itfaiye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 


Dünya




Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, çöken binanın olduğu yere gelerek bir açıklama yaptı. Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi. Öte yandan binanın yakınında bulunan otoparktaki çalışanların dakikalar önce durumu fark edip binada yaşanacak bir felaketin önüne geçtikleri ortaya çıktı.


Vali Şahin şu açıklamaları yaptı;


"Bugün öğleden sonra iki bina çökmüş durumda. İçerde hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması.Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz.  Araştırıyoruz, daha detaylı bilgi vereceğiz. Yıkılan bir blok otel diğer bloğun da  iki katı lokanta ve üst katları da depo olarak kullanılıyormuş.  Otelin 2 müşterisi varmış biri dışarıdaymış zaten. Diğeri de ikaz edilmiş hemen tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi kimsenin olmadığı şeklindedir."


DEMİRCAN DA OLAY YERİNDEYDİ


Binanın çökmesiyle ilgili olarak olay yerinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle faciaönlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.


ÇATIRDAMAYA BAŞLADI 15 DAKİKADA ÇÖKTÜ


Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre ses ’çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.


TADİLAT VARDI


Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.


Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.



Yeni Gün



Bu haber Yaşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İstanbul Tarlabaşı Kurabiye Sokak'ta bir otoparkın yanında 5 katlı bir bina çöktü. Binanın daha önce boşaltıldığı ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtildi. İlk belirlemelere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bir görgü tanığı, "Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu" dedi. Kurabiye sokakta çöken 5 katlı binanın en alt katında bir kahvehane, üst katlarında ise pansiyon bulunuyordu. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. 


Yaşam Gazetesi



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Beyoğlu'nda beş katlı 2 bina çöktü. Çökmenin etkisiyle bitişiğinde bulunan bina da kullanılamaz hale geldi. Olay esnasında çevrede kimsenin bulunmaması can kaybını önledi.


Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye sokaktaki 5 katlı binada dün 14.00 sıralarında çökme meydana geldi. Binanın boş olduğu ancak giriş katında meşhur köfteci Hüseyin'in dükkanının yer aldığı ögrenildi.


OTOPARKÇILAR HİSSETTİ


Beş katlı binanın çökmesiyle birlikte bitişiğinde bulunan diğer bina da çöktü. Olay yerine kısa bir sürede gelen itfaiye ve polis ekipleri can kaybının yaşanmadığıni söyledi.Olay yerine Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile birlikte gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, binada kimsenin bulunmamasının can kaybını önlediğini belirtti. Demircan da “Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle facia önlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu” ifadelerini kullandı. Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi. Olay yerine ayrıca itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi.


KAÇTIK, KURTULDUK


Görgü tanığı Osman Deliletaş, “Çöken binanın karşısında kuaför dükkanı işletiyorum. Binadan ilk once çatırdama sesleri geldi. Aniden olay yerinden kaçtık, kurtulduk. Kaçmamızla birlikte binanın yıkılması bir oldu. Dükkanın camları patladı ve içeriye moloz doldu. Olayın şokunu atlatır atlatmaz polis ve itfaiyeye haber verdik” dedi.



Fatih ÖZER/Yeni Şafak



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekidle yer aldı...


Beyoğlu'nda Tarlabaşı Mahallesi Zambak Sokak'taki beşer katlı bitişik iki bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Binalarda kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Vali Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.


BEYOĞLU Tarlabaşı Mahallesi Zambak Sokak'ta dün beş katlı bitişik iki bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çökme sonucunda binada kimsenin olmaması olası faciayı önledi. Binanın, çökme sonrası kalan kısmı, olay yerine gelen kepçelerle yıkılmaya başlandı. İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği yıkımda, ekiplerin enkaz altında arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü görüldü. BEDAŞ ekipleri de olay yerine gelerek önlem aldı. 


"İÇERİDE KİMSE KALMADI" 


Olay yerine gelerek çöken binalarla ilgili bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İki binadan oluşan blok çökmüş. İlk bilgiler içeride kimsenin olmadığı yönünde. Mevcut binalar tescilli binalar. Bu binalar maalesef Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdi. Aldığım bilgi bir blok 75 metrekare ve otel olarak kullanılıyormuş. Diğer blokun 2 katı lokanta üstü depo. Otelde iki müşteri varmış. Bir müşteri dışarıda diğeri odasmdayken tahliyesi sağlanmış. Altındaki köfteci çıkarılmış" diye konuştu. 


Otoparkçılar uyarmış 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bölge sakinleri bu tip işlerle muhatap olduğu için yaşanabilecek olayı çok çabuk algılıyorlar. Bu nedenle otoparkçılar bitişikteki sarsıntıyı hissetmişler. Zamanında çevredekileri de uyarmışlar. Bina çevresini boşaltarak büyük bir facianın yaşanmasına engel olmuşlar. İlk araştırmalarımıza göre enkaz altında kimse yok. Araştırmalar sürüyor" dedi. 



Kurthan DEMİR/Habertürk


Geri Dön