Genel

Beyoğlu'nda icradan 900 bin TL'ye satılık apartman!

Beyoğlu 4. İcra Dairesi, İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Örnektepe Mahallesi, Dereiçi Sokak, No:62 adresinde bulunan K-114 pafta, 3261 ada, 15 parselde yer alan 212 metrekare arsa ile üzerindeki taşınmazı satışa sunuyor

Beyoğlu 4. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

BEYOĞLU 4. İCRA DAİRESİ
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2011/181 Talimat

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti adedi. Önemli özellikleri,

TAPU KAYDI, Beyoğlu ilçesi, Sütlüce Mahallesi, 3261 ada, 15 parselde kayıtlı gayrimenkulun 1/1 paylı taşınmaz İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Örnektepe Mah. Dereiçi Sok. N: 62 adresinde bulunan K-114 Pafta, 3261 ada, 15 parsel, sayılı ve 212 m2 miktarlı arsa vasıflı Sultane çalış adına kayıtlıdır.

Satışı istenen taşınmazın elektriği suyu, doğalgazı mevcuttur. Zemin katta bakkal dükkanı. 1. katta 2 adet daire. 2. katta 2 adet daire 3. katta 2 adet daire 4. katta 1. adet daire vardır. 4 kattaki dairede Sultane çavuş ikamet etmektedir. Dairede 1 adet salon 4+3 adet yatak odası+mutfak+banyo+wc bulunmaktadır. Salon ve odaların zemini laminat parke duvarları plastik boyalıdır. Giriş kapısı çelik, iç kapılar ahşap, pencereler PVC Doğramadır, Doğalgaz kombilidir. Değeri istenen taşınmaz her türlü belediye . hizmetlerinden yararlanmaktadır.

İMAR DURUMU: Beyoğlu Belediye Başkanlığı, imar ve şžehircilik Müdürlüğünün 09/02/2011 Tarih ve ç-1647 sayılı yazıları ile Beyoğlu ilçesi Örnektepe Mah. K- 114 Pafta, 3261 ada, 15 parsel sayılı ve 212 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmazın tamamı Sultane çavuş adına kayıtlıdır, yer 21/03/2003 t.t. 1/1000 ölçekli Beyoğlu, Halıcıoğlu, Sütlüce Bölgesi uygu ¬lama imar planında istikamet kesintili H: 9,50 m. irtifalı bitişik nizam konut sahasında kalmaktadır.

HALİ HAZIR DURUMU; Satışa konu taşınmaz İstanbul ili Beyoğlu ilçesi, Örnektepe Mah. Dereiçi Sok. N: 62 adresinde bulunan K-114 Pafta, 3261 ada, 15 parsel, sayılı ve 212 m2 miktarlı arsa vasıflı Sultane Vakfı adına kayıtlıdır.
Satışı istenen taşınmazın elektriği suyu, doğalgazı mevcuttur. Zemin katta bakkal dükkanı. 1. katta 2 adet daire. 2. katta 2 adet daire 3. katta 2 adet daire 4. katta 1 adet daire vardır. 4 kattaki dairede Sultane çavuş ikamet etmektedir. Dairede 1 adet salon 4 +3 adet yatak odası+mutfak+banyo + wc bulunmaktadır. Salon ve odaların zemini laminat parke duvarları plastik boyalıdır. Giriş kapısı çelik, iç kapılar ah-şap, pencereler PVC Doğramadır. Doğalgaz kombilidir. Değeri istenen taşınmaz her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

MUHAMMEN DEĞERİ: 900.000,00 (Dokuzyüzbin) TL değer taktir edilmiştir.

1- Satış 03/06/2011 saat 14.30'dan 14.45'e kadar Beyoğlu 4. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur, Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 2. Arttırma 13/06/2011 günü aynı yer ve saatte de aynı yer ve saatte yapılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırana ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaşma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/181 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİKm.126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
İİK.nun 127. madde gereğince tapu kaydına adresi olmayanların Gazete ilanı tebligat yerine geçer.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com