Kent Haberleri

Beyoğlu'nun Sosyal Market'i Suriyelilerin hizmetinde!

“Üşüyorum, Yardım Edin” sloganıyla Suriyeli mülteciler için başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde Beyoğlu Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için Kasımpaşa’da kurduğu “Sosyal Market” Suriyeli mülteciler için de Şanlıurfa’da hizmet verecek.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “Üşüyorum, Yardım Edin” sloganıyla Suriyeli mülteciler için başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde Beyoğlu Belediyesi, yaptığı 3 TIR’lık yardımın yanı sıra Sosyal Market’i de devreye soktu. Beyoğlu Belediyesi ile Sosyal Market Vakfı işbirliğinde Şanlıurfa’da oluşturulan Sosyal Market 2 gün içerisinde kurularak Suriyeli Mültecilerin hizmetine açıldı ve onlara giyecek başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu.


BAŞKAN BÖLGEDE İNCELEME YAPTI


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “Üşüyorum, Yardım Edin” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasında toplanan 134 TIR’lık yardımlar, Şanlıurfa'daki Suriyeli mültecilere teslim edildi. Yardım kafilesinde yer alan Beyoğlu Belediyesi’nin 3 yardım TIR’ı da  Eyyübiye İlçesi’ne gitti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da bölgeye giderek alanda çeşitli incelemelerde bulundu. İçlerinde battaniye, elektrikli ısıtıcı, ayakkabı, kışlık giysi, hijyenik malzeme, kuru gıda ve oyuncaklar gibi ihtiyaçların yer aldığı malzemeleri Başkan Demircan birebir elleriyle ihtiyaç sahiplerine dağıttı.


 SURİYELİ MÜLTECİLER SOSYAL MARKETTEN GİYİNDİ


             4 yılda kamu kaynağı kullanmadan 25 bin ihtiyaç sahibi aileye 40 milyon TL değerinde yardım yapan Beyoğlu Belediyesi ile “Sosyal Market Vakfı”  bir benzerini de Şanlıurfa’da Suriyeli mülteciler için kurdu. Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım işleri Müdürü Ali Koca’nın öncülüğünde İstanbul’dan giden 8 kişilik ekip, İstanbul’dan gelen yardım tırlarındaki malzemelerin niteliklerine göre sistemli bir şekilde depolanması ve koordinasyonunu sağladı. Ayrıca bu yardım çalışmaları kapsamında Beyoğlu Belediyesi ile Sosyal Market Vakfı işbirliğinde Şanlıurfa’da oluşturulan Sosyal Market 2 gün içerisinde kurularak Suriyeli Mültecilerin hizmetine açıldı. İhtiyaç sahibi ailelere Elektronik Kart ile ihtiyacına göre bedava alış veriş yapma olanağı sağlayan markete ilgi yoğun oldu.


GÖRDÜĞÜM MANZARA ETKİLEDİ


Eyyübiye ilçesinde Suriyeli Mültecileri evlerinde ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini ifade etti. Demircan, İstanbul’dan gelen TIR’lar ile dağıtılan yardım malzemeleri ile hayata tutunmaya çalışan ailelere ek olarak sosyal marketten ihtiyaçlarına göre kıyafetler verdi. Ev ev dolaşıp vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Başkan Demircan, dağıtılan kıyafetler ve yiyeceklerle soğuk havada mültecilerin içini bir nebze de olsa ısıttı.