05 / 05 / 2024

Beyşehir'e mega projeler geliyor!

Beyşehir'e mega projeler geliyor!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada "Mega projelerimizi hayata geçirebilmek için Başbakanımızla, Bakanlarımız ve milletvekillerimizle görüşmeler yapıyoruz; beş yıllık süreçte bu projeleri gerçekleştireceğiz" dedi.




Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun; Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kamil Göksu ile birlikte hal içerisindeki işyeri sahiplerini ve pazarcı esnaflarını ziyaret ederek Beyşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015 yılı takvimlerini hediye etti. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek isteklerini dinleyen Başkan Özaitun, yapılan hizmetler ve devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. 


HASTANE PROJESİ TAMAM; İHALE YAPILACAK 

Hastane projesinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını belirten Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Daha önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nm yapacağı hastaneyi daha sonra Sağlık Bakanlığı kendisi yapmaya karar verdi. Hastanenin yeri Beytepe Mahallesi ile Esentepe Mahallesi arasına alınırken proje tadilatı yapılması gerekiyordu. Yaklaşık 10 gün önce proje tamamlandı, inşallah ihaleye önümüzdeki günlerde çıkılacak" dedi. 


ŞEHİR KONAĞI VE HANIMLAR LOKALİ İHALEYE ÇIKIYOR 

Başkan Özaltun, "Yapılan yeni değişiklikle belediye binasını iptal ettik; önce hanımlar lokali, önce şehir konağı dedik. Projesi tamamlanan şehir konağı ve hanımlar lokalini önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracağız. 2016 yılında tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız, "dedi. 


BEYŞEHİR'E DOĞALGAZ GELECEK

Geçtiğimiz günlerde  Ankara  ziyaretleri kapsamında BOTAŞ Genel Müdürlüğü ziyaretinden de bahseden Başkan Özaitun, görüşmeler sonucunda BOTAŞ Genel Müdürü'nün en geç 3 yıl içerisinde Beyşehir'e doğalgazın getirileceği sözünü verdiğini, 3 yıl sonra Beyşehir merkez mahallerinde daha sonrada diğer mahallelerde doğalgaz kullanımının başlayacağını söyledi. 


PAZAR YERİNE ALTERNATİFLER GELİŞTİRİLİYOR 

Sadece pazartesi, sah günleri kullanılan kapalı pazar yerinin farklı amaçlar için halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Murat Özaltun, cumartesi, pazar günleri kapalı pazar yerinin oto satış galerisi olarak değerlendirileceğini söyledi. Özaltun, "Beyşehir ve bölgesinde faaliyet gösteren oto galericilerle, aracını satmak isteyen ve araç almak isteyenleri kapalı pazar yerinde buluşturmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 



Anadolu'da Bugün


Geri Dön