27 / 04 / 2024

Bezmialem Hastanesi Eyüp'te açılıyor!

Bezmialem Hastanesi Eyüp'te açılıyor!

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Birimleri Fakültesi önümüzdeki ay Eyüp’te açılıyor. Eyüp Belediyesi bünyesindeki kampusta 6 bölümle hizmet verilecek



Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Birimleri Fakültesi önümüzdeki ay Eyüp’te açılıyor. Eyüp Belediyesi bünyesindeki kampusta 6 bölümle hizmet verilecek


Geçen yıl Eyüp Belediyesi ile Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında hastanenin Sağlık Bilimleri Fakültesi, Alibeyköy Silahtarağa Caddesi’nde yapılan yerleşkede şubat ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak. Kampusta Beslenme ve Diyetetik, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Odyoloji ve Sağlık Yönetimi olmak üzere altı bölümle hizmet verilecek. Eyüp Belediyesi bünyesinde oluşturulacak merkezde, ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti de sunulacak. Konu ile ilgili Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı ziyaret etti. Başkan Remzi Aydın “Şubat ayında Vakıf’ın eğitim birimlerinin bulunduğu fakülte ve meslek yüksekokulu ile poliklinik açılışı yapılacak. Bununla ilgili son hazırlıkları gözden geçirdik” dedi. Başkan Aydın hastane bünyesinde ayrıca bir de aile danışmanlığı merkezi bulunacağını belirterek, Eyüp için projenin çok büyük bir hizmet olarak hayata geçeceğini ifade etti. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eyüp Silahtarağa Caddesi’nde inşa edildi. Başkan Aydın, üniversite yetkilileriyle projenin detaylarını konuştu. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Oluşturulacak aile danışmanlığı merkezinde eğitimler verilecek. Eğitimin 150 saati pratik olacak. 300 saatlik teorik eğitimden sonra hukuk profesörleri, çocuk profesörleri, üroloji, kadın doğum, iletişim ve ilahiyat profesörleri ile eğitimler verilecek.

Hocaların kontrolünde 150 saat özel teçhizata sahip odalarda problemli ailelerle görüşülecek ve halkımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Vatandaşlarımızı aile müessesesini mahkemeye taşımadan önce ciddi sorunlar yaşamamaları için aile danışmanlığı merkezlerine bekliyoruz. Burada son derece iyi yetişmiş üç aile danışmanı uzmanımız çalışacak” dedi. 


Habertürk


Geri Dön