28 / 04 / 2024

Bıçakçılar Sanayi Sitesi’ndeki esnaflar tapularına kavuştu!

Bıçakçılar Sanayi Sitesi’ndeki esnaflar tapularına kavuştu!

Bursa’da yıllardır ruhsat mücadelesi veren Bıçakçılar Sanayi Sitesi’ndeki 57 esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle tapularını aldı. Altepe, tapuların esnafa bol kazanç getirmesini diledi...




Bursa’da yıllardır ruhsat mücadelesi veren Bıçakçılar Sanayi Sitesi’ndeki 57 esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle tapularını aldı.


Merinos Gönül Dostları Sofrası’nda gerçekleşen törene, Başkan Altepe’yle birlikte Duaçınar’da yer alan Bıçakçılar Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren 57 esnaf katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bıçak üreticilerinin yıllar sonra tapularına kavuşmasının kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi. 3 yaşındayken bıçak sektörüyle tanıştığını, çocukluğunun ve gençliğinin bıçak üretmekle geçtiğini hatırlatan Başkan Altepe, tapuların hayırlı olmasını diledi. Babasının ve kardeşlerinin de bıçak işiyle uğraştığını, kendi işletmelerinde yıllarca bıçak ürettiklerini belirten Başkan Altepe, "Çok kişi emek verdi, mücadele etti ama bugün mutlu sona ulaşılmış oldu. İş yerlerinizin tapusunun helal, hayırlı ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Mesleğimiz ve esnafımız için hayırlı uğurlu olsun." dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa bıçakçılığının yaşatılması, el sanatları olarak değerlendirilmesi ve turistik bir öğe olarak geleceğe aktarılması için şehir merkezinde en az 20 iş yerinden oluşacak satış merkezi kurmayı düşündüklerini ifade etti. Başkan Altepe, "Konuya ilişkin çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bursa’nın en önemli sembollerinden olan bıçakçılığın yaşatılması ve emeğinizin karşılığını bulması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu konuda atmamız gereken adımlar var. İnşallah yakın zamanda, şehir merkezinde, en az 20 iş yerinden oluşan, bıçak satışlarının da yapılabileceği bir çarşı kuracağız." diye konuştu.


Konuşmasının ardından Başkan Altepe, aralarında ağabeyi Metin Altepe’nin de bulunduğu bıçakçı esnafına tapularını teslim etti.


 

Olay


Geri Dön