Dış Piyasalar

Biden'dan yeni hamle geldi!

ABD Başkanı Joe Biden, yerli EV pil üretimi için 2,8 milyar dolarlık sübvansiyon sağlanacağını açıkladı. Biden, geleceğin otomobilinin en önemli kısmı akü olan elektrikli otomobil olduğuna dikkat çekerek, elektrikli otomobil akü üretiminin yüzde 75'inin Çin'de yapıldığını kaydetti

Biden, Beyaz Saray'da Jennifer Granholm'un katılımıyla düzenlenen bir altyapı etkinliğinde konuştu.

Biden, geleceğin otomobilinin en önemli kısmı akü olan elektrikli otomobil olduğuna dikkat çekerek, elektrikli otomobil akü üretiminin yüzde 75'inin Çin'de yapıldığını kaydetti.

Elektrikli araç pili üretiminin yerelleştirilmesinin kendisi için önemli olduğunu anlatan Biden,  "Bugün ABD'nin 12 eyaletindeki 20 şirkete, elektrikli araç bataryası üretimi için 2,8 milyar dolar hibe vereceğimizi duyurmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Geçen yıl imzalanan bir kararnamede, 2030 yılına kadar yollardaki araçların yüzde 50'sinin elektrikli olmasını hedeflediğini vurgulayan Biden, "Kongreden geçirdiğimiz altyapı paketinde elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması için 7,5 milyar dolar ayırdık. Bu nedenle elektrikli aracınız için şarj yeri bulmak, benzin istasyonu bulmak kadar kolay olacak." dedi

Biden, daha önce ise benzin fiyatlarının düşürüleceğine dair sinyaller vermişti. Benzin hakkında flaş açıklamalar yapan Biden'ın elektrikli araç pek çok kişi tarafından oldukça dikkat çekici karşılandı. Peki, benzin fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

BENZİN DÜŞÜRÜLECEK!

ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetiminin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil değerindeki petrolün kullanıma sunulmasını planladığı öğrenildi.

Beyaz Saray'dan yapılmış olan açıklamada, Biden'ın çarşamba günü ABD enerji güvenliğinin güç kazanması, üretimin teşvik edilmesi ve aynı zamanda maliyetlerin düşürülmesine için yeni eylemleri duyuracağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, bu kapsam dahilinde Enerji Bakanlığının aralık ayında teslim edilmek için stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil sebebi ile çarşamba günü satış bildirimi yayımlayacağı ifade edildi.

Söz konusu olan satışın mart ayında açıklanmış olan 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya verilmesi kararını tamamlayacağı kaydedilen bildiride, Biden'ın gerekir ise bu kış stratejik petrol rezervinden ekstra satışlara hazır olması için de Enerji Bakanlığı’na çağrıda bulunacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada, Biden'ın petrol fiyatları varil başına 67-72 dolar arası ya da altına düştüğünde stratejik petrol rezervi sebebi ile petrol geri alımının yapılmasının planladığını açıklayacağı da açıklandı.

Beyaz Saray'ın yapmış olduğu açıklamasında, Biden'ın şirketleri daha düşük şekilde enerji maliyetlerini bir an önce tüketicilere aktarmaya çağırdığı kayda geçirildi.

Fed'den flaş duyuru!
ABD'de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!
Dolar 25 lira oluyor! Analistler tarih verdi!
Dolar 12 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe uyardı!