Ekonomi

Bien, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı! Yatırımcılar dikkat, işte Bien’in yatırım planları!

Seramik sektöründe faaliyet gösteren Bien, talep toplama sürecinin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Yüzde 20 hissesini halka açan şirketin halka arz büyüklüğünün ise 3,1 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi.Seramik sektöründe faaliyet gösteren Bien hisseleri borsada işlem görmeye başladı

Pandemi ile başlayan Borsa İstanbul’daki halka arz rüzgarı devam ediyor. Seramik sektöründe faaliyet gösteren Bien hisseleri borsada işlem görmeye başladı. Daha önce 11 Mayıs ile 12 Mayıs tarihleri arasında talep toplayan şirket, Borsa İstanbul’da halka açılan şirketler kervanına katılmış oldu.

Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamada, yüzde 20 oranındaki halka açık hisselerin BIENY koduyla işlem görmeye başladığı belirtildi.

Yazılı açıklamada, 11-12 Mayıs’ta talep toplayan Bien halka arzının tamamının sermaye artışı yöntemi ile gerçekleştiği kaydedilirken, halka açıklık oranının yüzde 20, halka arz büyüklüğünün ise 3,1 milyar lira olarak gerçekleştiği bilgisi verildi.

Bien’in yeni yatırımlarına devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, şirketin üretim ve satış hacmi dolayısıyla başlattığı halka arz sürecinde ise yoğun bir katılım ve ilgiyle karşılaştığı belirtildi. Halka arzda süreç; Ak Yatırım, Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğinde oluşturulan 42 üyeli konsorsiyum tarafından yürütülmüştü.

YENİ YATIRIMLAR YAPILACAK

Açıklamada, Bien hisselerinin halka arzından elde edilecek gelirin yüzde 45-55’inin Aydın Çine’de yer alan yeni fabrika yatırımında değerlendirileceği belirtildi. Geriye kalan gelirin ise şirketin üretim hacminin giderek artması nedeniyle oluşacak işletme sermayesinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılmasının planlandığı kaydedildi.

Ayrıca Bien’in ülkemizin tek çatı altındaki en büyük seramik fabrikası olacak bu yatırımla birlikte 2026 yılında mevcut kapasitesini 3 katına çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

 

70 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Bien, yer ve duvar karosu, vitrifiye ürünleri ve granit sektöründe faaliyetlerini sürdürmekte. Seramik sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Bien, son teknoloji ile donatılmış üretim tesislerine sahip. Şirket, halen Bilecik ve Bozüyük’te yer alan üç farklı tesiste üretimine devam ediyor.  Diğer yandan; sağlık gereçleri, armatür ve tamamlayıcı ürünleri de piyasaya sunan Bien, yurt içinde 100’ü aşkın yetkili bayi ve 3 bin 500’ü aşkın satış noktası ile faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin üretiminin yüzde 21’i 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. Öte yandan; Bien’in Türkiye’nin ve dünyanın sayılı seramik üreten markalarından biri olmayı hedeflediği belirtilirken, İtalya, Almanya, ABD ve Türkiye’den almış olduğu tasarım ödülleriyle sektörde öne çıktığı kaydedildi.