30 / 04 / 2024

Biga OSB yap işlet devret ile atıksu arıtma tesisi yaptıracak!

Biga OSB yap işlet devret ile atıksu arıtma tesisi yaptıracak!

Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, atıksu arıtma tesisi inşaatının yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması için ihale düzenledi



Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, atıksu arıtma tesisi inşaatının yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması için ihale düzenledi.

Yapılan açıklamalara göre Biga OSB 'den kaynaklanacak atıksularının tesis ihalesi, 10 yıllığına yap-işlet devret modeli ile projelendirilerek yapım ve işletim işlerini kapsayacak. İş kapsamında projeye uygun olarak inşa edilecek yapılar, 10 yıllığına yap işlet devret modeli ile yapılacak. 10. yılın sonunda tesis Biga OSB 'ye devredilecek. İhale, Biga Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu 'nda 13 Ekim 2011 tarihinde gerçekleşecek.

Detaylar şöyle:

ATIKSU ARITMA TESİSİ İNşžAATI İşžİ YAPTIRILACAKTIR
Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığından:
Biga Organize Sanayi Bölgesi, Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması işi, istekli Firmalardan “Kapalı Zarf-Açık Eksiltme ” suretiyle ihaleye çıkartılmıştır.

1 - İdarenin
a) Adresi  :  Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı Balıklıçeşme Beldesi-Biga/çanakkale
b) Telefon ve faks numarası  :  286 324 38 24 - 286 324 38 25
c) Elektronik posta adresi (varsa)  :  www.bigaosb.org.tr

2 - İhale Konusu Hizmetin
a) Niteliği, türü ve miktarı  :  Biga OSB 'den kaynaklanacak atıksuları, arıtacak atıksu arıtma tesisinin 10 yıllığına yap-işlet devret modeli ile projelendirme, yapım ve işletim işlerini içermektedir. İş kapsamında projesine uygun olarak inşa edilecek yapılar;
2.1 - Su Alma- Izgara
2.2 - Kum Tutucu
2.3 - Dengeleme Havuzu
2.6 - Biyolojik Havuzlar
2.7 - çamur Stabilizasyon Havuzu
2.8 - çamur Susuzlaştırma Binası
2.9 - İşletme ve laboratuar Binası

3. Yapılacak Tesise Ait Bilgiler
3.1 - Ortalama Ham Atıksu Debileri: 1. Kademe: 500 m ³/gün, 2. Kademe: 1500 m ³/gün 3. Nihai Kademe:3000 m ³/gün
3.2 Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı İle İlgili Bilgiler
OSB içerisinde hali hazırda çalışan firmaların mevsimsel debileri değişkenlik göstermektedir. Buna göre yılın ortalama 8 aylık döneminde minimum 4 aylık döneminde maksimum debilerde atıksu oluşmaktadır.   Bu değerler göz önünde bulundurularak OSB geneli atıksuların arıtımı için atıksu arıtma tesisi dizayn edilecektir. Atıksu arıtma tesisi 3 kademeden oluşacaktır. 1. Kademe 0 - 500 m3/gün atıksu arıtılacak 2. Kademede sonunda toplamda 500 - 1000 m3/gün, 3. Kademede sonunda toplamda 1000 - 1500 m3/gün atıksu arıtılacaktır. Gelecekte OSB içerisinde tüm firmaların fallierte geçmesi durumunda nihai debinin 3000 m3/gün olacağı beyan edilmiştir. Biyolojik atıksu arıtma sistemi işletim kolaylığı açısından AKR olarak dizay edilecektir. Testis yap işlet devret modeli ile yapılacak ve istekli firmalar tarafından 10 yıl süre ile işletilerek sistem belirlenen süre sonunda Biga OSB 'ye devredilecektir.
Tesis “24 saat ” çalışma esasına göre çalıştırılacaktır. Tesis yapımı 1. Kademe olan 0 - 500 m3 /gün, 2. Kademe 500 - 1000 m3 /gün, 3. Kademe 1000 - 1500 m3 /gün olarak dizayn edilecektir. 1500 m3 /gün atıksu kapasitesi aşılması durumunda 1500 m3 /gün kapasiteli arıtma sistemi daha ilave edilecektir. çalıştırma işlemi atıksu kapasitesine göre sistemin parça parça devreye alınması şeklinde yapılabilecektir.
Tesis mevsimsel kapasitelere göre inşa edilerek atıksuların arıtılması sağlanacaktır. Atıksu arıtma tesisi 10 yıllığına yap işlet devret modeli ile yapılacaktır. 10. Yılın sonunda tesis Biga OSB 'ye devredilecektir.

Tesis dizayn parametreleri aşağıdaki gibi olacaktır. OSB içerisindeki tüm firmalar aşağıda belirlenen kanal deşarj standartlarına uyacak nitelikte atıksu göndermekle yükümlü olacaktır. OSB sınırları içerisinde yer alan isletmelerden çıkış atıksuları aşağıdaki belirlenen standartları sağlamaması durumunda ön artıma sistemleri kurarak belirlenen standartlarda atıksu deşarjı yapacaktır.
OSB bölgesi içerisinde bulunan işletmelerden evsel nitelikli atıksuların arıtımı istenmeyecektir. İşletmelerin tüm evsel nitelikli atıksuları OSB kanalına verilecektir. İşletmelerin yağmur suyu hattı arıtma sistemine bağlanan atıksu kanalına karışmayacak şekilde yapılacaktır. Evsel ve endüstriyel atıksular işletme dışına ayrı ayrı kanallarla getirilecek ve her kanalın başında numune alma bacaları yer alacaktır. Bu iki bacadan sonra atıksular ortak kanala bağlanarak OSB kanalına iletilmesi sağlanacaktır.
Metilen mavisi ile reaksiyon veren yüzey aktif maddeleri(MBAS) (mg/L) Biyolojik olarak parçalanması Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olmayan maddelerin boşaltımı prensip olarak yasaktır.

b) Yapılacağı yer  :  çanakkale-Biga Organize Sanayi Bölgesi Balıklıçeşme Beldesi/Biga /çANAKKALE
c) İşe başlama tarihi  :  Sözleşme yapıldıktan sonra 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
d) İşin süresi  :  Yer tesliminden itibaren 6 (altı) ay içerisinde ilk kademe (500m3) tamamlanarak işletmeye alınacak duruma getirilecektir.

3 - İhalenin
a) Yapılacağı yer  :  Biga Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu.
b) Tarihi ve Saati  :  13/10/2011 - Perşembe günü saat:15:00

4 - İhaleye katılabilme şartları, istenilen belgeler ve yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1 - İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.(Ek Standart formlarda bulunan Teklif mektubu örneği içerisinde yazılması yeterlidir.)
4.1.2. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi;
4.1.2.1 Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2.2 Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
4.1.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.3.1 Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.3.2 Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
4.1.4. şžekli ve içeriği İdari şžartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.5. şžekli ve içeriği İdari şžartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.6. İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2 - Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
4.2.1. İş deneyim belgeleri: İsteklinin son onbeş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında, kamu veya özel sektörde sözleşme bedelinin en az %50 'i oranında gerçekleştirdiği, veya %50 'si oranında denetlediği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen iş veya işlerle ilgili deneyimini gösteren ve teklif edilen bedelin   %50 oranından az olmamak üzere, tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi,
4.2.2. İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler;
4.2.2.1.Yüklenicinin işin fen ve teknik bakımından sorunsuz yapılması ve işletilmesi için gerekli olabilecek teknik elemanları bulunduracağına dair taahhütname istenmektedir.
4.2.3. Yüklenicinin işin fen ve teknik bakımından sorunsuz yapılması için gerekli olabilecek makineleri projesine uygun olarak ve işin başında bulunduracağına dair taahhütname istenmektedir.
4.3 - İhale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri; çevre mühendisliğidir.

5 - İhale dokümanı Biga Organize Sanayi Bölgesi Balıklıçeşme Beldesi Biga/çanakkale Biga OSB Bölge Müdürlüğü Bürosunda görülebilir ve adresten temin edilebilir.

6 - Teklifler 13.10.2011 tarih ve saat 15:00 'a kadar Biga Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Bürosuna elden teslim edeceklerdir. Postayla yapılan başvurular belgelerin aslı veya onaylı suretleri gönderildiği takdirde kabul edilecektir.

7 - İstekliler tekliflerini teklif mektubu ile boşlukların tamamını doldurarak KDV Hariç olarak verilecektir. Takvim yılı değişmiş olsa bile fiyat farkı ve avans verilmeyecektir. Malzeme ve personel ücretlerindeki artış veya ilgili her türlü fiyat artışları ve bu artışlardan doğan talepler alınmayacaktır.

8 - İstekliler teklif ettikleri (1. kademe 500 m3 için) yıllık bedelin %3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. İhaleyi alan Firma sözleşme sırasında teklif edilen (1. kademe 500 m3 için) 10 yıllık toplam bedelin %6 nispetinden az olmamak üzere Kesin Teminat vereceklerdir.

9 - Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 30 takvim günü   olmalıdır.

10 - Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.

Diğer hususlar:
NOT:1 - Bankadan temin edilecek belgelerin faks ile teyitleri yapılanlar en az iki yetkilinin imzasını taşıması gerekir.
2 - Vekaleten ihaleye katılım halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noterden onaylı vekaletnamesi ile vekaleten katılanın noter tasdikli imza beyannamesi istenir.
3 - İhaleye müracaat edecek olan istekliler teklif mektubu ekinde yer alan birim fiyat teklif cetvelindeki teklif ettikleri birim fiyatlara ait varsa analizlerini tekliflerinin ekinde sunacaklardır.
4 - En düşük fiyatı veren ilk 3 (üç) firma üzerinden açık eksiltme yapılacaktır.
5 - Kurumumuz 4734 sayılı kamu ihale kanuna tabi olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta veya istediğine vermekte serbesttir. Keyfiyet ilan olunur.
7260/2-1

Detaylı bilgi için tıklayın


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön