27 / 04 / 2024

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.



Bilecik Merkez’de yer alan Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 10 yılı aşkın zamandır süre gelen imar sorununu çözmek üzere beklenen ihale yapıldı.

Bilecik Merkez’de yer alan Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 10 yılı aşkın zamandır süre gelen imar sorununu çözmek üzere beklenen ihale yapıldı. 18. Madde Uygulaması sorunu, Yüklenici firma ile imzalanan sözleşme sonucunda ilke, esas ve standartlara uygun bir şekilde düzenlenmeye alınarak sorun ortadan kaldırılacak.

Daha önce iki defa Mahkeme Kararları ile iptal edilen ve 2019 senesinin ilk aylarından itibaren çıkmaza giren 18. Madde Uygulaması, Bilecik Belediyesinin yapmış olduğu ihalenin sonuçlanmasının ardından yeni yüklenici firmaya ihale edildi. 

Bilecik Haber'de yer alan detaylara göre, ihale edilen çalışmaların tamamlanmasıyla beraber Ertuğrulgazi Mahallesinde yapı ruhsatı alımındaki engel ortadan kalkmış olacak.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, gerçekleştirdiği açıklamada, vatandaşların bu konudaki sorunlarının bundan sonraki süreçte ivedilikle çözüme ulaşacağını belirtti.

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin de 40 yıllık imar sorununun çözüldüğünü açıklamıştı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe Mahallesi’nin imar sorununu çözülmesi için düzenlenen planlara son imzaları atmıştı. Rasim Yüksel, konu hakkında yaptığı açıklamasında, Yeşiltepe Mahallesi’nin 40 senelik imar sorununu söz verdikleri gibi çözdüklerine, bundan sonra da ilçe halkına ne söz verdilerse yerine getireceklerine vurgu yaptı.

Ergene Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Ergene Belediyesi olarak Yeşiltepe Mahallesi’nin imar sorununun çözülmesi için bütün imkanları seferber ettiklerine dikkati çeken yapan Yüksel, Ergene ilçesi kurulmadan önce başlayan ve uzun senelerde devam eden imar sorununa yönelik 2019'da belediye meclisinin aldığı karar ile çözüm çalışmalarına başladıklarını söyledi.

2019 yılında başlayarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla yazılı ve sözlü görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Yüksel, "Eş zamanlı olarak da belediyemizin şehir plancılarınca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli taslak imar planı çalışmaları oluşturuldu. Ardından hazırlanan imar planı belediyemizin imar komisyonu tarafından değerlendirildi ve kasım ayı olağan meclis toplantısında AK Partili üyelerin ‘çekimser’ oylarına karşın oy çokluğu ile onaylanarak uygun görülmüştü" ifadelerine yer verdi. 

Gelinen nihai aşamada 1/1000 ölçekli imar planının pafta ve raporlarının onaylanmak amacıyla  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisine yollanacağını dile getirdi. 

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı


Geri Dön