Kent Haberleri

Bilgisayar korsanları halkın yardımlarını hedef aldı! Ahbap Derneği’ne rekor saldırı!

Bilgisayar korsanlarının hedefi Ahbap derneği oldu. Büyük siber saldırıda toplamda 400 bini aşkın saldırı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar… Güneydoğu Anadolu depremi sonrası yaraları sarmaya çalışan Ahbap derneğine büyük bir siber saldırı gerçekleştirilmesi tepkiye neden oldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından 7’den 70’e herkes yardım ve dayanışma çağrılarına kulak vererek adeta hayırda yarışmaya başladı. Güneydoğu Anadolu depremi sonrası yaraları sarmaya çalışan Ahbap derneğine büyük bir siber saldırı gerçekleştirilmesi tepkiye neden oldu. 6 Şubat’ta Türkiye’nin Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10’dan fazla ili etkileyerek büyük yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi.

KÖTÜ NİYETLİ BİLGİSAYAR KORSANLARI İŞ BAŞINDA!

Depremin yol açtığı yıkım sonrası onlarca ülkenin katılım sağladığı arama kurtarma faaliyeti devam ederken fırsatçılar da iş başında. Ahbap gibi yerli sivil toplum kuruluşları da bu çalışmalara katıldı. Fakat çalışmaları engellemek isteyen kötü niyetli bilgisayar korsanları olduğu öğrenildi.

ANKA Haber Ajansı’nın, AHBAP’a sistem ve network desteği sağlayan gönüllü yazılımcılardan edindiği bilgiye göre, derneğin internet sitesine dün öğle saatlerinden itibaren çok büyük siber saldırı düzenlendiği bilgisi geçildi. Sayısı toplamda 400 bini bulan saldırıların, yurt içinden ve mobil ağa sahip bir trafik ile yapıldığı bilgisine yer verildi.

Bilgisayar korsanları halkın yardımlarını hedef aldı! Ahbap Derneği’ne rekor saldırı!

AHBAP DERNEĞİNE 400 BİN SİBER SALDIRI!

Ünlü şarkıcı Haluk Levent tarafından 2017 yılında kurulan Ahbap derneği, bugüne kadar yüzlerce hatta binlerce destek projesinin içerisinde yer alarak adından söz ettirdi. Türkiye’nin en güvenilir isimleri arasında Haluk Levent ve Ahbap’a derneğinin olması bazılarını rahatsız etti. Kötü niyetli korsanlar iş başına geçti.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremlerin ve büyük yıkımın ardından desteklerini Ahbap üzerinden yapan yüz binlerce insan bulunuyor. Bu durumun farkında olan kötü niyetli bilgisayar korsanları da henüz kesin olarak bilinmese de tahminlere göre bağışlara engel olma veya çalma amacıyla bu derneğin internet sitesine saldırı girişiminde bulundu. ANKA tarafından paylaşılan verilere göre dün öğlen saatlerinde tam 400 bin siber saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi.

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!