02 / 05 / 2024

Bilici Group, Adana'da zeytinyağı fabrikası kuruyor!

Bilici Group, Adana'da zeytinyağı fabrikası kuruyor!

Yaklaşık 20 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla tekstil sektörünün önemli kuruluşları arasında yer alan Bilici Group, Adana'da İtalyanlarla ortaklaşa zeytinyağı fabrikası ile salamura tesisleri kurmaya hazırlanıyor



Adana'da yaklaşık 20 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla tekstil sektörünün önemli kuruluşları arasında yer alan ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurarak halka arz çalışmalarını tamamlayan Bilici Group'un, Ceyhan ilçesinde İtalyanlarla ortaklaşa zeytinyağı fabrikası ile salamura tesisleri kuracağı bildirildi.
HALKA ARZ İçİN BAşžVURDU

Halka arz çalışmaları kapsamında Misis Tekstil ve Biltaş Bilici Tekstil Aşž'nin birleştirilmesinin ardından oluşturulan Bilici Yatırım Aşž'nin Finans Grup Başkanı Tamer Bilici, Ceyhan ilçesinde 2006 yılında yaklaşık bin dekar arazi üzerinde 80 bin zeytin ağacından oluşan Türkiye'nin en büyük zeytin bahçelerinden birini kurduklarını söyledi.

AĞAç SAYISI 100 BİNE çIKTI

Geçen sürede ağaç sayısını 100 bine çıkarttıklarını ifade eden Bilici, önümüzdeki yıllarda da bu sayıyı 250 bine kadar yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Zeytin fidanlarını 9 değişik ülkeden getirttiklerini vurgulayan Bilici, '10 çeşit zeytin cinsi denedik. İtalyan Picual cinsi kısa sürede ürün vermeye başladı. Bu süreçte erken verim için özel teknikler kullandık' dedi.


Ege bölgesi de radarda...

Fabrikayı yüksek teknoloji kullanarak bu yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planladıklarını anlatan Tamer Bilici, 'Modern tesislerde insan eli değmeden üreteceğimiz, zeytinyağını dünya pazarlarına satacağız' dedi. Bilici, Adana'nın ardından Ege yöresini de kendilerine hedef bölge seçtiklerini kaydetti.
Yenişžafak  


Geri Dön