29 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi Projesi altyapı ihalesi eylül ayına kadar yapılacak!

Bilişim Vadisi Projesi altyapı ihalesi eylül ayına kadar yapılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi Projesi'ne öncelik verdiklerini dile getirerek, ağustosun sonuna veya eylülün başına kadar altyapı ihalesine çıkmayı hedeflediklerini söyledi...



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi Projesi Altyapı ihalesinin eylül ajana kadar yapılacağını bildirdi. 


Işık, İzmit ilçesindeki restoranda düzenlediği basın toplantısında, Bilişim Vadisi Projesi'ne öncelik verdiklerini dile getirerek, ağustosun sonuna veya eylülün başına kadar altyapı ihalesine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünün (GYTE) Gebze Teknik Üniversitesi'ne dönüşümünde önemli bir adım atüdığını da dile getiren Işık, "İnşallah ekimde Meclis açüdığı zaman üniversitenin kuruluşunu gerçekleştirmiş olacağız. Şu anda komisyonumuzun kabul ettiği şekliyle çok güçlü teknik üniversite oluşuyor" dedi. 


Hızlı trenlerin sürücülerini ve setlerini üreteceğiz Fikri Işık, hızlı trenin yerli imkanlarla üretümesinin en ez hızlı tren kadar önemli olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Şu anda TÜLOMSAŞ Projesi'ni, TÜBİTAK Ar-Ge sini yaptı. 


Türkiye, hızlı tren sürücü sistemini geliştirdi. Şu anda Adapazarı'nda testleri başladı. Hedefimiz, hızlı trenlerin sürücülerini ve tren setlerini Türkiye'de yer1 li üretmek. Bunu yapan dünyada çok az ülke var. Bunlardan birisi de Türkiye oluyor. Bundan st>nra özellikle raylı sistemlerde dışa bağımlüığımız büyük oranda kalkacak." istanbul Metrosu. Gebze ve Dilovası'na kadar gelecek Dün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile toplantı yaptıklarını dile getiren Işık, Adapazarı-İstanbul arasında çalışan ve şu anda sinyalizasyon çalışmaları süren hattın yıl başından önce sinyalizasyon bittikten sonra seferlere başlayacağını büdirdi. Ayrıca, Pendik veya Kartal'a kadar gelen metronun Kartal-Sa biha Gökçen'e kadar uzaması işinin proje aşamasında olduğunu, Ulaştırma Bakanı üe Sabiha Gökçen'den önce Gebze, Gebze'den de Dilovası'na uzatüması konusunda prensip kararı aldıklarını belirten Işık, Kuzey Marmara Otoyolu'nun ağustosta ihaleye çıkmasıyla ilgili teknik sürecin başlayacağını ve bu konuda da Bakan'ın da talimat verdiğini bildirdi. 


Dünya



Geri Dön