Kripto Paralar

Bill Gates'ten altcoin piyasalarına şok eleştiri!

Microsoft’un kurucu ortağı ve milyarder Bill Gates, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve birçok altcoin projesinin yer aldığı NFT projelerini eleştirdi. İşte detaylar... Bill Gates son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve altcoin piyasasına dair önemli yorumlar yaptı

Microsoft’un kurucu ortağı ve milyarder Bill Gates, TechCrunch’ın ev sahipliğinde Salı günü Kaliforniya’da yapılan bir iklim konferansında önemli açıklamalar yaptı.  Bill Gates son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve altcoin piyasasına dair önemli yorumlar yaptı. 

İşte Bill Gates'in o açıklamaları...

Kriptokoin'de yer alan habere göre Bill Gates, NFT’lerin “daha büyük aptal teorisi” türünde bir yatırım olduğunu söyleyerek, maymun resimlerine bir servet harcayan insanların dünyayı çok daha iyi bir yer haline getirebileceklerini söyledi. Gates “Daha büyük aptal” teorisi, insanların, bir başkasının gelip daha da fazlasını ödeyeceği umuduyla, gerçek değerlerinden bağımsız şekilde; aşırı değerli varlıklara yatırım yaptıkları bir uygulama olduğunu da dile getirdi.

NFT yatırımları patlıyor mu?

Fakat, her zaman daha fazla ödemeye istekli birinin olacağı inancıyla hareket eden piyasaların sonunda bir engele çarptığını söyleyen Bill Gates, genel olarak, daha yüksek bir fiyat ödemeye istekli kimse kalmadığında. Bu noktaya ulaşıldığında, varlık fiyatları hızla düşebileceğini ve yatırımcıların değersiz varlıklarla kalabileceğini söyledi. 

NFT balonunun son piyasa düzeltmesinin ardından tahmin edilebileceği gibi patladığını söyleyen Bill Gates,  Bored Ape Yacht Club’ın taban fiyatının geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeye düştüğünü ve giriş maliyetinin yalnızca iki ay içerisinde neredeyse yüzde 80 oranında gerilediğini söyledi. Bill Gates,  "Son derece en popüler NFT resimlerini çok daha yüksek fiyatlardan satın alan yatırımcılar toz içinde kaldı." dedi.

Kripto para yatırımcılarını paniğe sürükleyen olay! Uzmanlar büyük çöküşü deşifre etti

Bitcoin 1.5 yılın dibini gördü! Artık çok zor!

Binance CEO'su zor durumda! Zarar gittikçe büyüyor