28 / 04 / 2024

BİM, A101 ve ŞOK'ta şeker fiyatları ne kadar? İşte 24 Mart 2022 fiyat listesi!

BİM, A101 ve ŞOK'ta şeker fiyatları ne kadar? İşte 24 Mart 2022 fiyat listesi!

Ayçiçek yağından sonra şeker fiyatlarına gelen zam gündemden düşmüyor. Vatandaşlar hangi markette şekerin ne kadara satıldığını güncel olarak araştırıyorlar. Peki, BİM, A101 ve ŞOK'ta şeker fiyatları ne kadar? İşte 24 Mart 2022 fiyat listesi...



Gıda ürünlerine peş peşe gelen zamlar gündemden düşmüyor. Ayçiçek yağının ardından şeker fiyatları da tartışmaların yaşanmasıne neden oldu. Geçen yıl 50 kg'lık 1 torba toz şeker 200 TL'den satışa sunulurken,  2022 başında bu fiyat 455 TL'ye çıktı. Geçen hafta ise özel fabrikalarda 600 TL olan torba şekerin fiyatı 800 TL'ye kadar yükseliş kaydetti. 

BİM, A101 ve ŞOK ta şeker fiyatları ne kadar? İşte 24 Mart 2022 fiyat listesi!

Bu zam haberlerinin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve şeker fabrikalarına zam denetlemesi yapılacağını açıkladı. Ticaret Bakanlığı birçok zincir markette stokçulağa varan toplu alımların olduğunu tespit ederken, yeni sezondaki üretim miktarıyla "Türkiye'de şeker arzıyla ilgili hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını" da açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Özel sektördeki bazı firmalar, çuval şeker fiyatları 800 TL'den 575 TL bandına indirilmiştir” ifadesi kullanıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön